• Haberler
  • Konya
  • Sıraç Aydıntaşbaş Okulu Ekip 42 İle Proje Üretiyor

Sıraç Aydıntaşbaş Okulu Ekip 42 İle Proje Üretiyor

EKİP42 kapsamında Kardeş Kütüphane Etkinliği ile Sıraç Aydıntaşbaş İlkokulu tarafından oluşturulan kütüphaneye 10 bin kitap verildi.

Sıraç Aydıntaşbaş Okulu Ekip 42 İle Proje Üretiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kitap okumanın öğrencilerde yaşam biçimi haline getirilmesi, öğrencilerin Türkçeyi etkin kullanmaları, millî ve manevi duyguları gelişmiş, yerli olduğu kadar evrensel değerleri de benimseyen kuşakların yetişmesinin hedeflendiği etkinliğe Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Bisiklete Bin Sağlıklı Yaşa  

Trafikte Can Güvenliği konusunda öğretmenleri, öğrencileri, veli ve servis şoförlerinin farkındalığını artırmak ve trafikte sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla yürütülen projede “Bisiklete Bin Sağlıklı Yaşa” sloganı ile yola çıkıldı. Bu alanda trafik levhalarından trafik ışıklarına, trafik işaretlerinin olduğu el broşürlerinden anahtarlıklara, kasktan dizliğe, muayene istasyonuna kadar birçok materyal hakkında bilgi verildi.

Okul müdürü İsmail Özkan, oluşturulan bisiklet parkurunda 4. Sınıf öğrencilerine trafikte güvenli bisiklet sürüş eğitimi verildiğini, sürüş eğitimi sırasında öğrencilere trafik işaret ve levhalarının anlamlarının da kavratıldığını belirtti. Bu amaçla okul öğretmen ve öğrencileri tarafından söz ve müziği hazırlanan trafik ve güvenlik konulu Türkçe müzik büyük ilgi gördü. Trafik kurallarını daha eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Görsel sanatlar dersinde öğrencilerimiz trafik işaretlerini kendileri resmederek trafik işaret ve anlamlarının daha kalıcı hale gelmesi sağlandı. Ayrıca bisiklet muayene istasyonu kurularak proje yürütücüsü tarafından öğrencilerin bisikletlerinin muayeneden geçirildiğini, hazırlanan bisiklet muayene formlarının öğrenciler tarafından doldurulduğunu söyledi. Bu sayede öğrencilerin “Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Binme, Güvenli Bisiklet Sürüşü ve şehir içi trafikte trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda bilinçlenmesi, gerçekleştirilecek uygulamalarla günlük yaşam içerisinde kazanılan becerilerin kullanılması hedeflenmektedir ”dedi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar bu amaçla oluşturulan bisiklet parkurunu inceledikten sonra bisikletle trafiğe 11 yaşında çıkılabileceğini vurguladı. Trafiğe çıkmadan önce eğitim verilmesinin çok önemli bir proje olması yanında profesyonel bisikletçiler tarafından eğitim verilmesinin çok güzel bir uygulama olduğunu söyledi. Bisikletin hem sağlık hem de trafikte kullanılan güvenli bir araç olduğunu belirterek çalışmalar hakkında okul yönetimi ve proje yürütücüsü 4. sınıf öğretmeni Yusuf Ziya Ter’den bilgi alan Turan Kayacılar; “Milli Eğitim Bakanlığımızın Okullar Hayat Olsun Projesi” var. Bu projenin sloganı bu okulda hayat bulmuş. Bu okulda hayat var diyebiliriz. Yapılan projelerden,  fiziki değişimden ve okulda yakalanan ekip ruhundan bunu müşahede etmiş olduk. Ekip42’ nin bu okulda can bulduğunu gördük” dedi.

Bakmadan Geçme