Şırnak’ta operasyon: Yıldırım 1 Cudi başladı

Şırnak Cudi Dağı'nda geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Orgeneral Arif Çetin bölgede operasyonu takip ediyor.
Şırnak’ta operasyon: Yıldırım 1 Cudi başladı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Cudi Dağı'nda Yıldırım-1 Cudi Operasyonu'nun dün itibarıyla başlatıldığını duyurdu. Orgeneral Arif Çetin ile operasyonu takip eden Ersoy, Yıldırım operasyonlarının seri şekilde devam edeceğini kaydetti.

Tek bir terörist kalmayıncaya kadar

Ersoy, "Örgütün hain emellerine hizmet edenlere karşı önceki gün Yıldırım 1 Cudi operasyonunu başlattık. Bu operasyonlarımız seri bir şekilde sürecek. Cudi Dağından başlayıp bugüne kadar adı terörle anılan hassas noktalarda devam edecek… Kato, Bestler Dereler… Aklınıza neresi gelirse... Bu coğrafya içinde tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Bölgede 134 terörist kalmıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cudi Gabar, Besta ve Kel Mehmet bölgelerinde 134 teröristin kaldığını söylemişti. İşte Yıldırım-1 Operasyonu bu bölgeleri içine alacak.

Adı 15 Temmuz şehidinden...

Operasyona 15 Temmuz’da şehit olan 15 yaşındaki şehit Halil İbrahim Yıldırım’ın adına ithafen “Yıldırım” ismi verildi.

2017’de Kato’da İncebel operasyonlarını Tümgenerel Aydoğan Aydın yönetmiş terör örgütüne ağır kayıplar verilmişti. Aydın, 12 silah arkadaşıyla şehit olmuştu. Bölgede 5 tondan fazla patlayıcı ele geçirilmişti.

Kıran ve Kapan'dan sonra Yıldırım geldi

Yine 2019’da Cudi Dağları’nda Irak kuzeyindeki terör yuvaları Kıran operasyonları ile ağır darbe almıştı. 2019-2020 arasında devam eden Kapan 5 ve 7 operasyonları da Şırnak kırsalını kapsıyordu.

2 yılda bölgede 68 terörist etkisiz hale getirildi

2 yılda bölgede 68 terörist etkisiz ele getirildi. TSK’nın kararlı operasyonlarına dayanamayan 58 terörist teslim olmak zorunda kalmıştı.

TRT HABER