Sivas'ın Yıldız beldesine çok programlı lise
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız beldesinde yapımı süren lise inşaatında sona yaklaşıldığını bildirdi.
Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, beldeye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmakta olan 16 derslikli çok programlı lise binası inşaatının yüzde 95'inin tamamlandığını belirtti.
Yaklaşık 3 milyon liraya mal olacak lise inşaatının ocak ayında tamamlanacağını anlatan Ayhan, "Belde, yapımı tamamlanmak üzere olan okul sayesinde düzenli bir eğitim programına kavuşacak. Çevre köylerin de ihtiyacını karşılayacak. Bölgenin eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Ayhan, "Sivas'ın Yıldızları Parlıyor Projesi" kapsamında da fiziksel, coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel faktörler nedeniyle dezavantajlı durumda olan 7-15 yaş arasında 250 çocuğa kayak eğitimi verileceğini aktardı.
Bakmadan Geçme