Sivasspor-Galatasaray maçının ardından

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay:"Zor bir maç oynayacağımız belliydi. Maçın başından sonuna kadar disiplini bozmamaya çalıştık, bozmadık da. Maçı iyi bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum"- "Şu anda da Beşiktaş ile resmi bir görüşmem falan kesinli
Sivasspor-Galatasaray maçının ardından

SİVAS (AA) - Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında sahalarında Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligde son 2 haftadır galip geldiklerini anımsatan Çalımbay, bunu Galatasaray karşısında da devam ettirmek istediklerini belirtti.

Rakipleri Galatasaray'ın kaliteli bir takım olduğunu dile getiren Çalımbay, "Zor bir maç oynayacağımız belliydi. Maçın başından sonuna kadar disiplini bozmamaya çalıştık, bozmadık da. Maçı iyi bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Çalımbay, Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'nın sakatlanmasına üzüldüklerini dile getirdi.


- "Muslera'nın sakatlanmasından dolayı üzgünüz"

Galibiyet için her şeyi yapmaya çalıştıklarını aktaran Çalımbay, şunları kaydetti:

"Kafamızda beraberliğe oynama gibi veya başka bir düşüncemiz yoktu. Bizim için çok önemliydi ve de bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Sadece o gol pozisyonunda Muslera'nın sakatlanmasından dolayı gerçekten üzgünüz. Böyle olmasını istemezdik ama takımımın mücadelesinden, oyuna asılmasından, arzusu ve isteğinden, hırsından memnunum. İnşallah bunu ilk yarının sonuna kadar kalan maçlarımızda devam ettirmemiz gerekiyor. Hatta bunun üzerine çıkmamız gerekiyor. Yaptığımız en büyük hatalarımızdan bir tanesi de maalesef son paslarımızı iyi veremedik. Onları iyi değerlendirebilseydik belki maçı daha rahat bir şekilde kazanabilirdik."


- "Beşiktaş ile resmi bir görüşmem falan kesinlikle yok"

Çalımbay, adının Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise "Aslında bunu burada konuşmanın yeri değil, buna fazla cevap vermek istemiyorum. Şu anda da Beşiktaş ile resmi bir görüşmem falan kesinlikle yok, öyle bir şeyim olmadı. Olursa, gelirse ona göre zaten bakarız ve konuşuruz. Şu ortamda bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü Beşiktaş benim futbol hayatımın geçtiği bir yer. Orada başladım ve bıraktım ama Sivas'ta benim doğduğum ve büyüdüğüm yer. İkisi de benim için çok önemli. En iyi şey neyse inşallah onu yaparız." şeklinde cevap verdi.

Çalımbay, ligde daha iyi olmayı hedeflediklerini dile getirerek, Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacakları karşılaşmadan puan ya da puanlarla dönmeyi amaçladıklarını ifade etti.


- "Böyle bir golden galip geldiğimiz için gerçekten üzgünüm"

Bir gazetecinin Muslera'nın sakatlandığı pozisyonda Mustapha Yatabare'nin topu taca atması durumunda tepkisinin ne olacağı yönündeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Olayı ben tam olarak görmedim, üçü bir arada çarpıştılar zannettim. Maçtan sonra izlediğimde ise Muslera ile Luyindama'nın çarpıştıklarını gördüm. Yatabare, o esnada arkasına bakmadı, döndü, topu aldı ve Faycall'a verdi ve o da gol attı. O oyunun ve pozisyonun sıcaklığından dolayı olmuş olabilir. Böyle bir golden galip geldiğimiz için gerçekten üzgünüm. Fatih Hoca'yı ve diğer hocaları gördüm ve onlara da üzgün olduğumu söyledim ama yapılacak bir şey yok. Yatabare'nin bilerek yaptığına kesinlikle inanmıyorum. Yatabare, dönüp onu taca atsa ben hiçbir şey demem."

Kaynak:

Etiketler :