Sivasspor-Galatasaray maçının ardından peş peşe açıklamalar! "Sebebi açıklansın"

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında DG Sivasspor, Galatasaray’ı konuk etti. Maçı 2-1 kaybeden Sivas temsilcisinde hakeme büyük tepki var... Maç sonu açıklamalarda bulunan Sivasspor’da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz hakemlere tepki göstererek, "Bunların hiç emekliliği falan olmuyor mu? EYT’ler bile geldi artık lütfen emekli olsunlar." dedi.
Sivasspor-Galatasaray maçının ardından peş peşe açıklamalar! "Sebebi açıklansın"

Sivasspor-Galatasaray maçının ardından peş peşe açıklamalar!

Rıza Çalımbay’dan hakeme tepki

Maç sonu Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, soyunma odasına girmedi ve hakem Erkan Özdamar ile ekibinin kenara gelmesini bekledi. Çalımbay daha sonra Erkan Özdamar’a iptal edilen gol ve penaltı pozisyonu ile ilgili sorular sordu. Kısa süre Özdamar ile konuşan Çalımbay’ın moralsiz olduğu görüldü.

sivasspor-teknik-direktoru-riza-calimbay.jpg
Hakem Erkan Özdamar ise daha sonra polisler eşliğinde soyunma odasına girdi.

“İptal edilen golün sebebi açıklansın”

Çalımbay maçın ardından maçın hakemi Erkan Özdamar’a büyük tepki göstererek, “Ben bizim golün neden iptal edildiğini çözemiyorum. Rica ediyorum bunu biri bize açıklasın. Neden iptal olduğunu biz anlamadık, çözemedik” dedi.

riza-calimbay-galatasaray-maci.jpg

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, “İyi bir lig maçı oldu. İki takım da galibiyet için oynadı ama ilk devre istediğimiz şeyleri yapamadık. Değişiklikten sonra daha iyi oynadık ve golümüzü de bulduk. Eksik arkadaşlarımızın da sıkıntısını yaşadık. Ben rica ediyorum, kesinlikle hakem arkadaşlarımıza bir şey söylemeyeceğim; ben bizim golün neden iptal edildiğini çözemiyorum. Bunu biri bize açıklasın. Neden iptal olduğunu biz anlamadık, çözemedik. Bakıyoruz ofsayt yok, bakıyoruz başka bir şey yok. Bize göre gol. Neden iptal oldu bunu çok merak ediyorum. Rica ediyorum birisi de çıksın şundan dolayı golü vermedik desinler. Bir teknik direktör olarak rica ediyorum. Sorumlu kimse bize açıklarlarsa çok memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

“Hakemlerden canımız bayağı yandı”

Bir basın mensubunun “İptal edilen gol ile ilgili düşünceniz nedir?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Bizim canımız bayağı yandı. Ben her zaman hakemlere saygılıyım ve hiç bir zaman hakemlere saygımızı esirgemiyoruz. Hiçbir zaman hakemlerle sorunumuz olmuyor. O gol neden iptal oldu onu merak ediyorum. Biz 1 puan alsaydık yine iyiydi ama olmadı. Oyun olarak baktığımız zaman zaman iyi, zaman zaman da istediğimiz şeyi yapamadık. Güzel bir maç oldu. Herkes bir şey söylüyor bunun illaki bir cevabı vardır. Hiçbir hakem arkadaş açıklandığı zaman tedirgin olmuyoruz. Hiçbir zaman da tedirginlik düşünmüyoruz. Biz kendilerine güveniyoruz” cevabını verdi.

Okan Buruk: “Tartışılan pozisyona ofsayt dediler”

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk maçın ardından Sivasspor’un iptal edilen golüne ilişkin soruya, “İki takım da mutsuz bu konudan, net olarak o pozisyonu göremedim. Kendi teknik ekibimden birileri söyledi bana ofsayt olduğunu” dedi.

Teknik Direktör Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Müsabakayı değerlendirerek sözlerine başlayan Buruk, “Çok kötü bir zemin vardı. Zemin bizi çok zorlaştırdı. Sivasspor da zeminle mücadele etti. Maçın geneline baktığımızda iki taraf da birbirlerini zorladı. Seyir zevki çok yüksek olmasa da güzel maç oldu. Böyle bir zemin üzerinde maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Lider olduğumuz için de çok mutluyuz. Genel olarak iki takım da hakem kararlarından muylu değildi” diye konuştu.

okan-buruk.jpg

“Ofsayt olduğunu öğrendim”

Bir gazetecinin, “Sivasspor’un attığı gol neden iptal edildi. Bunu biliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Buruk, “İki takım da mutsuz bu konudan, net olarak o pozisyonu göremedim. İnsanlar ne olduğunu anlayamadıklarını söylüyor. Bununla ilgili objektif olarak konuşuyorum. Herkes buna aynı tepkiyi verirdi. O pozisyonda ofsayt kararı verildiğini öğrendim. Ama görmeden net bir şey söyleyemeyeceğim. Kendi teknik ekibimden birileri söyledi bana ofsayt olduğunu. Direk hakemden duyduğum bir şey değil. O pozisyonda uzun bir inceleme oldu” yanıtını verdi.

Otyakmaz’dan federasyona çağrı: “Açıklama bekliyoruz”

Galatasaray’a sahasında 2-1 yenilen DG Sivasspor’da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz maçın ardından hakem Erkan Özdamar’a tepki gösterdi. Otyakmaz, “Bütün Türkiye’deki futbolseverler bizim golümüzün neden iptal edildiğini anlamadılar, anlam veremediler. Federasyondan da konuyla alakalı en üst düzey şekilde açıklama bekliyorum” dedi.

Otyakmaz, karşılaşmanın ardından stadyum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Otyakmaz, “Gerçekten ağır bir zemin vardı ve iki takım da güzel mücadele etti. Bir defa bu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Zeminimiz çok iyiydi bundan 10 gün öncesine kadar fakat bir mantar hastalığı söz konusu olunca zemin bu hale geldi. Biz de çok üzgünüz. Bundan sonra 17 Ocak’a kadar uzun bir süre maç yok. İnşallah biraz daha toparlarız. İşin bu boyutundan başka ilk yarı mücadeleyle geçmekle beraber ikinci yarı biraz daha iyi bir futbol oynadık” dedi.

dg-sivassporda-kulup-baskani-mecnun-otyakmaz.jpg

“Federasyondan açıklama bekliyoruz”

Maçın hakemi Erkan Özdamar’a verdiği kararlardan dolayı tepki gösteren Otyakmaz, “Ne yazık ki maça damga vuran hakem hataları oldu. Hakemler konusunda pek görüş bildirmiyoruz federasyona gidip bunlar muhakkak konuşulacaktır. Ancak bütün Türkiye’deki futbolseverler bizim golümüzün neden iptal edildiğini anlamadılar, anlam veremediler. Bizde aynı şekilde anlam veremedik.

"EYT’ler bile geldi artık lütfen emekli olsunlar"

Maçtan sonra bazı pozisyonlar için konuşmamak gerekir ama biraz izledim, herkese de sordum kimse neden iptal edildiğini anlamıyor. VAR’da da Özgüç Türkalp varmış. 20 yıldır Özgüç Türkalp adını duymaktan artık rahatsız olduk. Bunların hiç emekliliği falan olmuyor mu? EYT’ler bile geldi artık lütfen emekli olsunlar. Futbol kamuoyunu çok fazla sıkıntıya sürüklememek adına çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Federasyondan da konuyla alakalı en üst düzey şekilde açıklama bekliyorum. Kırmızı kart pozisyonu tam olarak görmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Golümüzün neden iptal edildiği hakkında en düzeyde açıklama bekliyoruz. İyi bir federasyonumuz var sık sık görüşüyoruz. Oldukça objektif ve şeffaf olmaya çalışıyor ancak hakemler aynı tas aynı hamam devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim golümüz neden iptal edildi”

Bir basın mensubunun, “Hakem uzatma dakikalarında VAR’a gitti. Bunun hakkında düşüncelerinizi söyler misin?” şeklindeki sorusuna Otyakmaz, şu yanıtı verdi:

“Orada bir atak başlangıç meselesi söz konusu. Yaklaşık 13-14 saniye sonra gol oluyor ofsayt var evet. Bazı maçlarda bize atak başlangıcı daha sonradan alıp yediğimiz golü normal saymışlardı. Şimdiyse attığımız golü saymadılar. Onun hakkında çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama en üst düzeyde açıklama bekliyoruz. Bu golümüz neden iptal edildi? Ne verildi? Ofsayt mı verildi sebebi ne? Mesela Galatasaraylılar itiraz ediyor. Bir tanesi diyor ki çizgiyi geçmedi. Bir tanesi diyor ki ele çarptı. Bir tanesi diyor ki ofsayt. Yani onlar bile neye itiraz ettiğini bilmiyor. Gidip uzun bir süre izleyip mercekle hata ararsanız mutlaka bir temas ya da herhangi bir şey bulursunuz. Bu beğendiğim bir hakemdi, hiç yakıştıramadım. Maçta da bazı hatalarını gördüm ve hiç hoşuma gitmedi. Aslında gelecek için ümitli olduğum bir hakemdi. Maalesef bu yaşananlar hiç hoşumuza gitmedi. Tekrardan Galatasaray’ı tebrik ediyorum.”

İlgili Haberler
Etiketler :