Sivasspor-Konyaspor, Maçtan son bilgiler!

Konyaspor, Türkiye Kupası’nda çeyrek final biletini kapmak için sahaya çıkıyor. Göztepe’yi eleyerek adını son 16’ya yazdıran Anadolu Kartalı, Sivasspor deplasmanından alacağı galibiyetle kupada yeni hedef belirlemek istiyor. 14.30’da başlayacak olan mücadelede düdük Atilla Karaoğlan’da olacak.
Sivasspor-Konyaspor, Maçtan son bilgiler!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur mücadelesinde Konyaspor, Sivasspor’un konuğu olacak. Ligde istediği sonuçları alamayan Fahrudin Omerovic’in talebeleri, deplasmanda alacağı galibiyetle kupada adını çeyrek finale yazdırmak istiyor. Konyaspor’un kupa kazandığı sezonda teknik heyette görev alan Omerovic gözünü üst tura dikti. Hoca, Konyaspor’un başında ilk galibiyetini yine kupada kazanmıştı.

kupada-beraberlik-var-1.jpg

SONER DÖNECEK

Çaykur Rizespor deplasmanındaki mücadeleden memnun olan teknik heyet oyuncularından aynı konsantrasyonla Sivas deplasmanında da oynamasını istedi. Yeni transferler takıma ısınırken, hücum hattında rotasyon beklentisi düşük. Rizespor deplasmanında forma giyemeyen Soner Dikmen’in orta sahada yerini alacak. 14.30’da başlayacak olan mücadelede düdük Atilla Karaoğlan’da olacak.

tarihe-gecen-maclar-1.jpg

KUPADA BERABERLİK VAR

Sivasspor ve Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında geride kalan 3 maçta üstünlük sağlanamadı. Kupada Çarşamba günü kazanan takım öne geçecek. Konyaspor Kupa maçlarında rakip kaleye 3 gol attı, kalesinde ise 3 gol gördü. Sivasspor ve Konyaspor kupada son olarak 6 Nisan 2017’de eşleştiler. 5 golün atıldığı maçta Konyaspor rakibini mağlup etti.

tarihe-gecen-maclar-2.jpg

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Sivasspor ve Konyaspor’un 1967’de başlayan rekabetlerinde bazı maçlar sonuçlarıyla tarihe geçti.
En Farklı Galibiyet (5 - 0) 08.04.2018
En Farklı Mağlubiyet (3 - 0) 23.03.2008
En Gollü Maç (4 - 2) Toplam 6 gol, 03.09.1967
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 4 kez, sonuncusu: 04.01.2023 (Ev sahibi baz lalınmıştır)

karaoglanla-fire-yok-001.jpg

KARAOĞLAN’LA FİRE YOK!

Sivasspor-Konyaspor kupa maçının hakemi Atilla Karaoğlan, yeşil beyazlıların 7. Maçını yönetecek. Geride kalan 6 maçta Anadolu Kartalı, Karaoğlan’ın düdük çaldığı hiçbir maçı yenilmedi. Yeşil beyazlılar 4 galibiyet ve 2 beraberliklerle bu maçları tamamladı. Sivasspor ise Sakarya bölge hakemi ile 8. Maçına çıkacak. Kırmızı beyazlılar geride kalan 7 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlikle sahadan ayrıldı

kupada-beraberlik-var-2.jpg

 Muhabir