Sivasspor-Konyaspor, Telafi maçı!

Anadolu Kartalı sahaya çıkıyor. Fahrudin Omerovic’in talebeleri Süper Lig 34. Haftada Sivasspor’un konuğu olacak. Alanyaspor maçının izlerini silmek isteyen yeşil beyazlılar, deplasmanda alacağı galibiyetle nefes almak istiyor. 16:00’da başlayacak müsabakada düdük Murat Erdoğan’da olacak.
Sivasspor-Konyaspor, Telafi maçı!

Takım 3 puana hazır. Trendyol Süper Lig 34. Hafta karşılaşmasında EMS Yapı Sivasspor sahasında TÜMOSAN Konyaspor’u ağırlayacak. Anadolu Kartalı’nda bütün yollar 3 puana çıkıyor. Teknik Direktör Fahrudin Omerovic, Uğurcan Yazğılı- Teenage Hadebe’nin yokluğunda savunma hattını değiştirecek. Ahmet Oğuz formasını geri alırken, Adil Demirbağ- Filip Damjanovic ikilisi ilk kez tandem oluşturacak.

tarihe-gecen-maclar-1.jpg

SON DURUMLAR

Kasımpaşa maçı sonrası Alanyaspor’a karşı kötü bir futbollar 3 puanı bırakan Anadolu Kartalı geçen haftaki kaybı telafi etmek istiyor. Ev sahibi Sivasspor ise Avrupa hayallerini kovalamaya devam etmek istiyor. Kırmızı beyazlılar sahasında kayıp istemiyor. Teknik Direktör Bülent Uygun, Koita ve Uğur Çiftçi’nin yokluğunu kapatmaya çalışacak. Zorlu 90 dk 16.00’da başlayacak, hakem Murat Erdoğan.

tarihe-gecen-maclar-2.jpg

SİVAS REKABETTE ÖNDE

Sivasspor ile Konyaspor ligde 30. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan müsabakalarda Konyaspor 8, kırmızı beyazlılar 12 kez sahadan 3 puan ile ayrıldı. 9 maçta ise iki taraf eşitliği bozamadı. Anadolu Kartalı bu maçlarda 29 gol attı, kalesinde ise 30 gol gördü. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Sivasspor 1-0 kazanırken, Türkiye Kupası’nda eşleşen iki takımın maçında Konyaspor rakibini eledi.sivas-rekabette-onde-1.jpg

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Sivasspor ve Konyaspor, 4 Eylül Stadyumu’nda karşılaşacak. 57 yıllık rekabette tarihe geçen skorlar;
En Farklı Galibiyet (3 - 0) 23.03.2008
En Farklı Mağlubiyet (5 - 0) 08.04.2018
En Gollü Maç (4 - 2) Toplam 6 gol, 03.09.1967
En Gollü Beraberlik (2 - 2) 4 kez, sonuncusu: 04.01.2023 (Ev sahibi baz alınmıştır)ahmet-oguz-kadroya.jpg

AHMET OĞUZ KADROYA

Konyaspor’da bu sezon dalgalı bir performans ortaya koyan Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı’nın kart cezalısı olmasıyla birlikte Sivasspor maçında formasına kavuşacak. Oğuz, Karagümrük maçı sonrasında yedek kulübeye çekilmiş ve 3 maçta sadece 5 dakika sahada kalmıştı. 31 yaşındaki oyuncu forma şansını iyi kullanmak istiyor. Sağ bek oyuncusu son golünü Sivasspor’a karşı Türkiye Kupası’nda atmış ve eski takımını kupa dışına itmişti. Ahmet Oğuz ligde ise 26 maçta oynadı, 1 gol- 1 asist katkısı yaptı. gozler-menigde-olacak.jpg

GÖZLER MENİG’DE OLACAK

Konyaspor’un ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ancak anlaşma sağlayamadığı Queensy Menig, Sivasspor ile Türkiye’ye transferi gerçekleşmişti. Hollandalı sol açık oyuncusu kırmızı beyazlılarla 8 maça çıktı ve 2 gol, 1 asist katkısıyla oynuyor. Teknik Direktör Bülent Uygun’un Konyaspor’a karşı oyuncusunu oynatması bekleniyor. Başkan Ömer Korkmaz, Menig transferiyle ilgili, “Oyuncu biz istedikten sonra ülke gündemine geldi. Konuşmamızda özel durumunun olduğunu ve ancak 3 hafta gelebileceğini belirtmişti. Biz o kadar bekleyemezdik. Bildiğimiz oyuncuya gittik” dedi.

 Muhabir
Etiketler :