Sivas'ta "bungalov tatil köyü" kurma çalışması sürüyor

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin:- "Bölgeye kazandırdığımız Altınkale, çadır kent ve bungalov evler ile inşallah Sıcak Çermik'i tatil köyü hüviyetine getireceğiz ve Sivas'ı dünyaya daha güzel tanıtmış olacağız"
Sivas'ta "bungalov tatil köyü" kurma çalışması sürüyor

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesinin Sıcak Çermik bölgesinde hayata geçireceği "bungalov tatil köyü" projesi kapsamında 22 bungalov evin yapımının sürdüğü belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bölgede devam eden çalışmaları inceledi.

Projenin Sıcak Çermik'e değer katarak turizme katkı sağlayacağını vurgulayan Bilgin, "Bungalov evler ile Sıcak Çermik, Sivas'ın parlayan yıldızı olacak." ifadelerini kullandı.

Termal, sağlık ve doğa turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Sıcak Çermik Kaplıcası'nın son yıllarda yapılan devlet ve özel sektör yatırımları ile cazibe merkezi haline gelmeye başladığına dikkati çeken Bilgin, içerisinde termal suyun da bulunduğu evlerin inşaat çalışmalarının yüzde 50 seviyesine ulaştığını belirtti.

Bilgin, gelecek yaz sezonunda 22 bungalov evin hizmete gireceğini, yaklaşık 18 milyon liraya mal olacak projenin ikinci etabında ise ev sayısının 50'ye çıkarılacağını kaydetti.

Sıcak Çermik'in Sivas'ın önemli turizm bölgelerinden birisi olduğunu aktaran Bilgin, şöyle devam etti:

"Bu bölgeye kazandırdığımız Altınkale, çadır kent ve bungalov evler ile inşallah Sıcak Çermik'i tatil köyü hüviyetine getireceğiz ve Sivas'ı dünyaya daha güzel tanıtmış olacağız. Sıcak Çermik'te belediyemize ait otelimiz var, yine aquapark projesi de tamamlandı. Pandemiden dolayı hizmete açamadık ama inşallah ortam biraz daha normalleşince hizmete sunacağız."

Kaynak:

Etiketler :