Sivas'ta puanlar paylaşıldı

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında EMS Yapı Sivasspor sahasında Atakaş Hatayspor ile 0-0 berabere kaldı.
Sivas'ta puanlar paylaşıldı

EMS Yapı Sivasspor ile Atakaş Hatayspor Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Sivasspor puanını 7'ye, Hatayspor ise 11'e yükseltti.

Maçın önemli anları:

14. dakikada sağ kanattan Charisis'in ortaladığı top doğrudan ağlara gitti. VAR incelemesi sonucunda altıpasta topa hamle yapan Manaj'ın ofsaytta olduğu gerekçesiyle hakem golü iptal etti.

27. dakikada Emrah Başsan, orta sahadan aldığı topu ceza sahası önüne kadar sürdü. Bu futbolcunun sert vuruşunda top kale direğinin yanından auta gitti.

44. dakikada Bashiru rakiplerini geçerek sağ kanattan içeri girdi. Bashiru'nun sert şutunda top kale direğinin üzerinden auta çıktı.

45. dakikada Emrah Başsan'ın sol kanattan kullandığı köşe atışında, Caner Osmanpaşa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı:

50. dakikada Uğur Çiftçi'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ön direkte iyi yükselen Manaj'ın kafa vuruşunda direkten dönen topu defans kornere gönderdi.

72. dakikada Charisis'in pasında topla buluşan N'Jie'nin sert şutu kale direğinin yanından auta gitti.

76. dakikada sol kanattan Lamkel'in ortasında ceza sahası içinde Rivas'ın sert şutunda meşin yuvarlak kale direğinden oyun alanına döndü.

90+1. dakikada Barrow'un pasında ceza sahası içinde Saiz'in vuruşunda top kale direğinin yanından auta çıktı.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Maç sonu açıklamaları

Sivasspor'da teknik direktör Servet Çetin, iyi oynadıkları maçta sonuca gidemediklerini söyledi.

BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetin, maçın başından sonuna kadar oyun hakimiyetinin kendilerinde olduğunu belirtti.

Karşılaşmada yapılması gereken her şeyi yaptıklarını dile getiren Çetin, "Bir tek topu içeri sokamadık, onun dışında oyuncu arkadaşlarım gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaptılar." dedi.

sivassporda-teknik-direktor-servet-cetin.jpg

Çetin, ligde son 3 haftadır iyi futbol oynadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Puanımıza 7 puan daha koyarsak 14 puanla nerelerde olabilirdik diye düşünüyorum, çok farklı şeyler konuşurduk. Oyuncularımız yapılması gereken her şeyi yaptı, skoru alamadık. Yapacak bir şey yok, bu durumda da çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Topun içeriye girmesi ve 3 puanı almamız gerekiyor. Ne zaman alacağız artık göreceğiz."

"İvme bir şekilde bize dönecek"

Ciddi manada hem kendi analizlerini hem de rakiplerin analizlerini yaptıklarını ifade eden Çetin, özellikle son 3 haftada oynanan futboldan mutlu olduğunu söyledi.

Çetin, iyi yolda olduklarını ve iyi futbol oynadıklarını vurgulayarak, "Pozisyonlarımız var, pozisyonumuz olmasa sadece mücadele ediyoruz diyeceğim. Rakibi hem doğru karşılıyoruz hem de doğru hücum ediyoruz. İvme bir şekilde bize dönecek, buna canı gönülden inanıyorum. Sadece bir galibiyete bakıyor." şeklinde konuştu.

Galibiyet almanın hem öz güven hem de sıralama anlamında önemli olduğunu belirten Çetin, puan alarak çok iyi yerlere geleceklerine inandıklarını dile getirdi.

Çetin, Abdulkadir Parmak'ın sakatlığı atlatarak antrenmanlara çıkmaya başladığını, Gerson Rodrigues'in ise henüz hazır olmadığını ifade etti.

Volkan Demirel: "Zorluklarla mücadele ediyoruz"

Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel, lige namağlup devam ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Demirel, maçın ardından BG Grup Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında, alınan 1 puanın kendisini mutlu etmediğini belirtti.

Oyun olarak birbirinin açığını yakalamak isteyen iki takımın mücadelesi olduğunu aktaran Demirel, Sivasspor'un son dakikalarda biraz daha galibiyete yakın taraf olduğunu ifade etti.

Demirel, Rivas'ın direkten dönen topu ve Ömer'in şutu haricinde pozisyonlarının olmadığını dile getirerek, "Neticesinde kazanmak istediğimiz ama kazanmak isteğiyle beraber ortaya koyduğumuz futbolun karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Sivasspor skora daha yakın taraftı, iki takımı da tebrik ediyorum." dedi.

Bir gazetecinin alınan beraberliğin yorgunlukla ilgisinin olup olmadığını sorması üzerine Demirel, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman sebeplerin arkasına sığınmak istemiyorum. Değişik saatlerde maç oynamamız, bu saatlere dikkat edilmesini istiyoruz. Ama ben bunlara sığınmıyorum. Bize bir program veriyorlar, bizde bu programa uymak zorundayız. Bunlar tamamen benim söylemek istemediğim şeyler, ama siz sorduğunuz için cevap veriyorum. Tabii ki her yönden zorlanıyoruz. Şimdi tabii ki ben burada anlatarak sizleri sıkmak istemiyorum, ama zorluklarla mücadele ediyoruz. Ama biz bununla mücadele edemeyiz diye bir durumda da değiliz. Zorluklarla beraber bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımızı düşünüyorum. Yapmaya devam edeceğiz. Belki daha iyi yerlere geleceğiz, planımız, projemiz, düşüncemiz bu."

Hatayspor'un maçlarını Mersin'de oynadığını anımsatan Demirel, "Trabzonspor ile Mersin'de oynadık. Mersin'den kalkıp buraya direkt de gelebilirdik, ama biz İstanbul'a gidiyoruz. İstanbul'dan tekrar buraya uçuyoruz. Şimdi tekrar İstanbul'a geri döneceğiz. Konyaspor maçı için Mersin'e gideceğiz." diye konuştu.

Demirel, çok seyahat etmelerinin takımı yorduğunu ve planlamalarını aksattığını ifade etti.

"Hedefim depremzedelere umut olmak"

Bahanelerin arkasına sığınmayacaklarını söyleyen Demirel, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bizim hedefimiz bu sene başka, bizim hedefimiz ne? Tabii ki futbol anlamında sahada bir organizasyon kurmak veya sıralamada üst sıralara çıkmak. Ama benim bu seneki hedefim depremzedelere umut olmak. Onları bugün saat 13.30 iken televizyon başına getirmek. Biraz olsun o durumdan çıkarmak. Geçen hafta Trabzonspor'u yendiğimizde Hatay'dan bana görüntüler geldi. O görüntüler gerçekten hani ne şampiyonluğun karşılığı ne de bir maçın galibiyetinin karşılığı. Benim tek derdim, tek isteğim onları o ortamdan biraz olsun uzaklaştırabilmek."

EMS Yapı Sivasspor: 0 - Atakaş Hatayspor: 0

Stat: BG Grup 4 Eylül

Hakemler: Murat Erdoğan, İbrahim Çağlar Uyarcan, Ali Can Alp

EMS Yapı Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Burak Kapacak, Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Charisis, Yunus Emre Konak, Emrah Başsan (Dk. 75 Koita), Saiz, Barrow, Manaj (Dk. 67 N'Jie)

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerem Alıcı (Dk. 60 Görkem Sağlam), Kilama, Burak Bekaroğlu, Ghoulam (Dk. 75 Oğuzhan Matur), Strandberg (Dk. 60 Dadashov), Aburjania, Massanga (Dk. 59 Ömer Faruk Beyaz), Bashiru, Rivas, Lamkel (Dk. 84 Fernandes)

Sarı kartlar: Dk. 43 Massanga, Dk. 72 Ömer Faruk Beyaz, Dk. 80 Oğuzhan Matur (Atakaş Hatayspor) Dk. 51 Ali Şaşal Vural, Dk. 85 Koita, Dk. 93+3 N'Jie (EMS Yapı Sivasspor)

Etiketler :