Sivas'ta veliler çocuklarının okulunda kurs alıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta veliler, çocuklarının eğitim gördüğü ilkokulda açılan dikiş kursuna katılıyor.İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya...
Sivas'ta veliler çocuklarının okulunda kurs alıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta veliler, çocuklarının eğitim gördüğü ilkokulda açılan dikiş kursuna katılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka Nuri Dönmezcan İlkokulu'nda kadınlara yönelik açılan dikiş kursu velilerden ilgi görüyor.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından tahsis edilen makine ve ekipmanlarla dikiş atölyesi oluşturulan okulda, usta öğretici görevlendirmesinin ardından sabah ve öğlen olmak üzere iki grup olarak kursa katılan veliler, çocukları ile aynı okulda eğitim almanın heyecanını yaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Bülent Özkan, velilerin kurstan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Velilerin okulla sosyal bağ kurmalarını amaçladıklarını ve eğitim kadrosu ile yaptıkları istişarelerin ardından kurs düzenlemeye karar verdiklerini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Annem benim okul arkadaşım' sloganı ile yola çıkarak velilerimizi okula kazandırmayı, çocuklarımızı velilerimizle aynı ortamda tutarak sosyal bir bağ kurmayı ve velilerimizin meslek sahibi olmasını sağlamayı amaçladık. Halk Eğitimi Merkezi ile iletişime geçerek okulumuzda bir kurs açmayı planladık. Şu anda sabah ve öğlenci gurubu olmak üzere 24 kursiyerimiz eğitim almakta. Velilerimiz bu çalışmadan çok memnun. Bir velimiz evine makine alarak kazanç elde ettiğini söyledi. Aynı zamanda tekstil alanında çalışan velilerimizin olduğunu biliyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Velilerimiz, çalışarak üreterek aile ekonomisine de katkı sağlıyor.”

Kaynak:

Etiketler :