Şivlilik Çocuk Bayramı coşkuyla devam ediyor

Selçuklu Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı, açıldığı günden beri rekor katılımlara imza atıyor. Yoğun ilgi gören etkinlikte çocuklar doyasıya eğleniyorlar.
Şivlilik Çocuk Bayramı coşkuyla devam ediyor

Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı, her gününü yoğun, renkli ve cıvıl cıvıl geçiriyor. 29 Ocak tarihinde sona erecek program, çeşitli etkinlikleriyle her gün 11.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Şivlilik Çocuk Bayramını ziyaret eden ve çok eğlendiklerini belirten çocuklar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

didem-gul-ozturk.jpg

‘HER YER ÇOK RENKLİ’

Şivlilik Çocuk Bayramında her yerin çok renkli olduğunu söyleyen Didem Gül Öztürk, “İlk kez Şivlilik programına geliyorum. Çok yaşıma hitap etmese de çocuklar için çok eğlenceli bir alan olmuş. Çok eğlendiklerine inanıyorum çünkü ben bile çok eğlendim. Şivlilik günlerinde ben de küçükken çok büyük heyecanla uyanırdım. Aklımda hep güzel olarak kaldı. Burada da bu kültürün yaşatılması çok güzel olmuş. Özellikle Şivlilik Köyü çok güzeldi.

sivlilik-cocuk-bayrami-coskuyla-devam-ediyor-6.jpg

Her yer çok renkli. Seramik ve el yapımı ürünleri de var. Ben de zaten seramik işlerini sevdiğim için çok hoşuma gitti. Çocuklara seramik yapmayı öğretiyorlardı. El becerisini geliştirmek için güzel bir etkinlik. Aileler bence buraya çocuklarıyla birlikte mutlaka gelsinler. Bu fırsatı bize tanıdıkları için Selçuklu ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

ayse-berra-sahinkaya.jpg

‘ÇOK KEYİFLİYDİ’

Katıldığı etkinliklerde çok eğlendiğini dile getiren Ayşe Berra Şahinkaya, “Bu yıl Şivlilik bayramına ikinci gelişim. İkinci gün de buradaydım. Çok eğlenceli bir yer. Birçok etkinlik alanı var. Yaşıma çok uygun olmadığı halde çok eğlendim. Hatta ‘Maşa ile Koca Ayı’ programına bile katılacağım. Kum Sanatı etkinliğine katıldım. Kumdan şekiller yapmaya çalıştım. Aynı zamanda bu sanatla ilgilenen sanatçıyı da kumla resim yaparken izledim. Çok keyifliydi.

sivlilik-cocuk-bayrami-coskuyla-devam-ediyor-13.jpg

Fotoğraf çekinmek için birçok alan vardı. Biz de fotoğraf çekindik. Gerçekten çok güzel bir yer olmuş. Küçük çocukların zaten çok eğlendiğini görebiliyoruz. Bu etkinliğe tekrar katılmak isterim. Umarım seneye tekrar yapılır ve tekrar gelirim. Bu etkinlikleri düzenleyen başkanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

huma-katipoglu.jpg

‘BURAYA BAYILDIM’

Oynadığı oyunları çok sevdiğini belirten Hüma Katipoğlu, “İkinci gün de bugün de Şivlilik Bayramına katıldım. Burayı çok güzel buldum. ‘Kral Şakir’ filmini izledim. Sanal gözlükle oynanan oyunlar vardı ve onunla oynadım. Farklı farklı birçok etkinliğe katıldım. Hepsini çok sevdim. Yarın yine gelmek istiyorum. Yine gözlükle oynanan robot oyunu oynamak istiyorum.

sivlilik-cocuk-bayrami-coskuyla-devam-ediyor-11.jpg

Ben gerçekten buraya bayıldım. Keşke her zaman burası olsa, keşke her zaman müsait olsak ve buraya gelsek. Burayı yapan abilerime, ablalarıma, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ben zaten Başkanıma mektup yazmıştım ve ona teşekkür etmiştim.” diye aktardı.

kayra-kizilarslan.jpg

‘İÇİMDE BAMBAŞKA BİR HEYECAN OLUŞTU’

Şivlilik Çocuk Bayramının kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayan Kayra Kızılarslan, “Şivlilik Bayramına daha önce de katılmıştım. Çok sevdiğim için yine geldim. Burayı güzel buldum. İçimde bambaşka bir heyecan oluşturdu. Ailem, kardeşim ile geldim. Eğlendim, gezdim. Çok eğlenceli bir yer olmuş.

sivlilik-cocuk-bayrami-coskuyla-devam-ediyor-1.jpg

Burada yüz boyama, konser, gösteri, el sanatları gibi birçok etkinlik yer alıyor. Ben de tiyatroya ve ‘Maşa ile Koca Ayı’ gösterisine katıldım. İzlemesi çok zevkliydi. Çokta komikti. Arkadaşlarıma, çocuklara, herkese burayı gelip, görmelerini öneririm. Şivlilik zaten bana mutluluğu, eğlenceyi hatırlatıyor. Şivlilik çantası hediyemi de aldım. İçerisinde fener, lolipop, kitap vardı. Çok güzel bir yer. Her zaman gelmek isterim. Burayı yapan herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

kerim-asaf-sahin.jpg

‘ŞİVLİLİK ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK İÇİN VAR’

Şivlilik Çocuk Bayramında mutlu olduğunu aktaran Kerim Asaf Şahin, “Böyle bir etkinlik olacağını internet üzerinden gördük. İlk gün gelmiştim ve yine geldim. Çünkü burayı çok beğendim. Çok eğleniyorum. Ahşap yapma etkinliğine katıldım. Seramik yapma etkinliğine de katılacağım. Farklı farklı etkinlikler var. Tüm çocuklar eğleniyor. Gelmeyen çocuklar da mutlaka gelsin. Eminim eğlenecekler. Şivlilik günleri bence çocukları mutlu etmek için var. Girişte bana hediye de verdiler. Hediyelerim şeker, kuruyemiş, Şivlilik Feneri ve kitaptı. Onlar da çok güzel. Bize Şivliliği yaşatan insanlara çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlik yaptığını için sağ olun. Onları çok seviyorum. O yüzden yarın da buradayım.” diye konuştu.

kardelen-kucuktoy.jpg

‘ZAMAN ÇOK GÜZEL GEÇİYOR’

Oynadığı oyunlarla zamanın çok güzel geçtiğini söyleyen Kardelen Küçüktoy, “Şivlilik Çocuk Bayramına geldim. Burada zaman çok güzel geçiyor. Annem ve kardeşimle geldim. Birlikte çok eğleniyoruz. Önce kumla oynadım. Şimdi de başka oyunlarla oynayacağım. Trambolinlerde zıplayacağım. Diğer oyunlarla da oynamak istiyorum ve yarın yine geleceğim. Şivlilik bana mutlu olmayı, şeker toplamayı, eğlenmeyi hatırlatıyor. Buradan da şeker, kuruyemiş, kitap ve rüzgargülü hediyelerini aldım. Yüzümü de buradaki ablalar boyadı. Onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :