Şivlilik Çocuk Bayramı ilk günden rekor kırdı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi Konya’nın asırlık geleneği olan Şivlilik geleneğini çocuklar için bayram havasına dönüştürdü. 5 gün boyunca sürecek etkinlikte çocuklar gönüllerince doyasıya eğlenmeye devam ediyor. Yoğun ilgi gören etkinliği ilk gün 80 bin 507 kişi ziyaret etti.
Şivlilik Çocuk Bayramı ilk günden rekor kırdı

İlk günden rekor ziyaretçi sayısına ulaşan “Şivlilik Çocuk Bayramı” 80 bin 507 kişiyi bir günde ağırladı.

sivlilik-cocuk-bayrami-2.jpg

Konya dışından farklı illerden de binlerce insanın katıldığı etkinlik, çok büyük ilgi görmeye devam ediyor. Tüm çocukların heyecanla geldiği Şivlilik organizasyonunda çocuklar için birçok hediye dağıtılıyor. Organizasyon sabah 11.00 akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. 5 gün boyunca devam edecek olan festivalde çeşitli etkinlikler yer alıyor.

alime-elif-ararat.jpg

‘ÇOK EĞLENDİM’

Şivlilik Çocuk Bayramında çok eğlendiğini dile getiren Alime Elif Ararat, “Buraya Şivlilik programı için geldim. Her şey çok güzel, çok beğendim. Oyunlar oynadım, etkinliklere katıldım ve her yeri gezdim. Oyun stantlarında çok güzel oyunlar vardı. Oradan balon kazandım. Geri dönüşüm, atık projelerine katıldım. Şimdi oda tiyatrosuna gireceğim. Çok heyecanlıyım. Yapılan etkinlikleri çok güzel buldum. Çok eğlendim.

sivlilik-cocuk-bayrami-1.jpg

Şivlilik çantası hediyesi aldım. İçerisinde şekerler var. Buraya diğer günlerde gelmek istiyorum. Bu programı biz çocuklara düzenlediği için Selçuklu Belediye Başkanıma VE Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ederim. Bizi çok sevindirdiler ve eğlendirdiler. Diğer günler de buraya mutlaka gelmek istiyorum.” sözlerine yer verdi.

erva-demet.jpg

‘HEDİYELER ÇOK GÜZEL’

Yapılan etkinlik ve programları çok sevdiğini vurgulayan Erva Demet, “Şivlilik etkinliği için geldim ve burayı çok güzel buldum. Burada eğlenceli etkinliklere, programlara katıldım. Rafadan Tayfa tiyatrosuna katıldım. Çok güzeldi. Bana Şivlilik çantası da verdiler. Çantamın içindeki hediyeleri çok beğendim. Tüm etkinliklere katılmak istiyorum.

sivlilik-cocuk-bayrami-3.jpg

Çok sıra var ama ben yine de bekliyorum. Çünkü burada çok eğlendim. İlk gün gelmemiştim ama etkinlik bitene kadar yine buraya gelmek istiyorum. Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ederim. İyi ki böyle bir yer yapılmış. Her yıl böyle etkinlikler düzenlenmesini çok isterim.” şeklinde konuştu.

cigdem-aydemir.jpg

‘BAŞKANLARIMIZ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ’

Konya Büyükşehir Belediyesine ve Selçuklu Belediyesine teşekkürlerini ve memnuniyetini ileten Çiğdem Aydemir, “Şivlilik Çocuk Bayramını çok güzel buldum. Çok eğleneli bir yer. Resim kâğıdı, kalem verdiler ve boyama yaptım. Diğer etkinliklere de katılmak istiyorum. Özellikle yüz boyama etkinliğine katılacağım. Geçen yıl yine Selçuklu Kongre Merkezinde yapılan Şivlilik Bayramına babamla katılmıştım. Bu yıl annemle geldim. Çok sevdiğim, eğlendiğim için bu yıl da gelmek istedim. Belediye Başkanlarıma teşekkür etmek isterim çünkü onlar bizi mutlu etmek istiyorlar. Çok mutlu olduk. Şivlilik çantası hediyemi de aldım. Yarın da buraya tekrar gelmek isterim. Bence tüm çocuklar aileleriyle birlikte buraya gelsinler.” diye aktardı.

almina-samanci.jpg

‘BURADAN HİÇ GİTMEK İSTEMİYORUM’

Şivlilik Çocuk Bayramından hiç gitmek istemediğini söyleyen Ayşen Almina Samancı, “İlk gün de ikinci gün de Şivlilik Çocuk Bayramına geldim. Çok sevdiğim için bugün de geldim. Yarın da buraya gelmek istiyorum. Resim yaptım, oyunlar oynadım ve yüzümü boyattım. Kayak merkezi yarışmasına katıldım. Çok eğlenceliydi. Çok beğendim. Yapılan her şey çok güzel. Herkes çok eğleniyor. Zaten çok kalabalık. Arkadaşlarıma burayı önereceğim. Herkes buraya gelsin ve eğlensin. Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Çok güzel bir Şivlilik programı yapmış. Her zaman böyle etkinlikler olsun isterim. Farklı programlara da katılmak istiyorum. Buradan hiç gitmek istemiyorum.” dedi. •BÜŞRA ERKUŞ

 Muhabir
Etiketler :