Şivlilik etkinliklerine başkanlardan ziyaret

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şivlilik programını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ziyaret etti.
Şivlilik etkinliklerine başkanlardan ziyaret

Festivalin ikinci gününde çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklere katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı katıldı. Çocuklara hediyelerini takdim ederek çocukların Şivlilik Bayramını kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Değerli aileler değerli çocuklar sizi muhabbetle selamlıyorum. Çocukların zihninde güzel hatıralar kalması için Şivlilik programı yapıyoruz. Şivliliğin amacı güzel anılar biriktirmek, özel anlar yaşatmak. Bugün bizim için bayram üç ayların başlangıcı. Burada amaç kültürümüzü çocuklara aktarmak onların da çocuklarına aktarması. Bugün Regaip Kandili, çocuklar hediyelerini alarak kandili ve üç ayların gelişini kutlamış oluyorlar. Yediden yetmişe Konya Şivliliği kutluyor. Bizim çocuklarımız eğlenirken Filistin başka olmak üzere İslam coğrafyasında derin acılar var. Kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin duaları mazlumlar için olacak. Çocuklarımıza kandili üç ayları ve diğer çocukların ne yaşadığını anlatalım diye hatırlatmak istiyorum. Selçuklu Belediyemizle birlikte onlarca söyleşi ve etkinlik var herkesi bekliyoruz başta Selçuklu Belediye başkanı olmak üzere çalışanlara değerli milletvekillerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Üç aylarımız mübarek olsun." dedi.

whatsapp-image-2024-01-11-at-14-29-42-1.jpeg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Kandilimiz mübarek olsun. Şivliliği büyük şehir belediyemizle birlikte çocuk bayramına dönüştürmüş olduk. Çocuklarla ailelerle kutlayacağız. Üç ayların başlangıcıyla milli manevi değerlerimizi öğrenecekler beş gün boyunca devam edecek. Tüm çocukları çok seviyorum bu güzel geleneği Konya’mızda yaşattığımız için çok mutluyuz. Çocukların ölmediği katledilmediği günlerin başlangıcı olsun hayırlı günler hayırlı kandiller." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-01-11-at-14-29-42-3.jpeg

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, "Çocukların gözleri pırıl pırıl ışıldıyor. Şivlilik bizim için canlı hala yaşatılan nesilden nesile aktarılan bir etkinlik. Şivlilik üç ayların başladığını temsil ediyor. Şivlilik nesilden nesile aktarılan çocukların kapı kapı gezdiği güzel bir organizasyon. Akşam da fener alayımızı kutlayacağız. Bu güzel geleneğin yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklara örfümüzü adetimizi öğretiyoruz aynı zaman da Filistinli kardeşlerimizi de unutmamalıyız bizim çocuklarımızın şanslı olduklarını anlatmalıyız. Rabbim üç aylarımızı mübarek eylesin. " dedi.

whatsapp-image-2024-01-11-at-14-29-42-4.jpeg

whatsapp-image-2024-01-11-at-14-29-43.jpeg