SMA hastası Eslem bebek destek bekliyor

Doğuştan SMA Tip2 hastası olan Konyalı 15 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek ve ailesi tedavi için destek bekliyor.
SMA hastası Eslem bebek destek bekliyor

SMA hastası çocuklar ve aileleri tedavi masrafları için devletten ve vatandaştan destek bekliyor. Onlarca anne ve baba, yüksek ücretli tedavi masraflarını karşılayamadığı için çocuklarının gözleri önünde eridiğini söylüyor. Konyalı 15 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek de destek bekleyenler arasında. Doğuştan SMA Tip2 hastası olan minik Eslem, ZOLGENSMA tedavisi olarak yaşıtları gibi yürümek, koşmak ve en önemlisi de hayata tutunmak istiyor.

1-20210125174659.jpg

ESLEM, ABD’DE TEDAVİ OLABİLİR

Eslem Zümra Nilüfer'in doğuştan SMA Tip2 hastası olduğunu söyleyen Baba Hilmi Serkan Nilüfer, 15 aylık Eslem'e tüm Türkiye'nin destek vermesini istedi. Minik Eslem'in 4 ayda bir ilaç aldığını, bu ilaçların da kendisine yeterince fayda sağlamadığını aktaran baba Hilmi Serkan Nilüfer, “İlaç almanın ülkemizde de bazı kriterleri var. Tutmadı mı devlet kesiyor.  Amerika'da bir ilaç var. 1 kere kullanılıyor ve yüzde 98 oranında iyileşme durumu sağlıyor. Şimdiye kadar halkımızın desteğiyle bu tedaviyi gören 12 çocuğumuz var. Hepsi de bu tedaviyi öneriyor. Tedavi 4 ay sürüyor, olumlu sonuçlar alınıyor. Biz de Eslem'i ABD'ye tedavi için götürmek istiyoruz” dedi.

2-20210125174659.jpg

HALKIMIZ ÇOK DUYARLI, BİZE DESTEK OLACAKLARINA İNANIYORUM

“Az çok demeden bütün herkesten destek bekliyoruz” diyen Baba Hilmi Serkan Nilüfer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eslem, yürüyemiyor. Desteksiz oturamıyor. 2 yaşına kadar tedavi olması gerekiyor. 18 aydan sonra da hastalık hızla ilerliyor. Solunum sıkıntısı artıyor. Önümüzde çok kritik 4 aylık bir süreç var. Eslem'i ne kadar erken tedavi için ABD'ye götürebilirsek, o kadar iyi. Bize yardım etmek isteyen dernekler ve vakıflar oldu. Yardım için Valilik kararımız yoktu, inşallah kararımız da çıkıyor. Türk halkı çok duyarlı. Bizi arayanlar, yardımcı olmak istediklerini söyleyenler oluyor. Allah, hepsinden razı olsun. ABD'de 4 ay sürecek olan tedavinin masrafı 2.4 milyon ile 2.9 milyon Dolar arasında. Çoğu anne ve baba kampanya başlatarak, çocuklarını bu hastalıktan kurtarmak istiyor. O ailelerden biri de biziz. Allah, kimseyi çaresiz bırakmasın. Allah, hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın. Allah, hiçbir anne ve babaya çocuğunun gözleri önünde erimesini göstermesin. Stresten ve üzüntüden beyin travması geçirdim. Yoğun bakımda yatıyordum, yoğun bakımdan çıktım ve normal odaya alındım. Hastane odasından vatandaşlarımıza sesleniyorum. Allah için bize yardımcı olun. Kızımın tedavisi için az çok demeden bize destek çıkın. Eslem, sadece bizim değil artık tüm Türkiye'nin çocuğu.” 14 aylık minik Eslem gibi binlerce çocuk daha tedavi olmak için devletten ve Türk halkından destek bekliyor.

3-20210125174659.jpg

MİNİK ESLEM İÇİN YARDIM YAPILACAK HESAP NUMARASI

Minik Eslem'in tedavi ihtiyacının karşılanması için hesap da açıldı.

İşte hesap bilgileri:

KuveytTürk Bankası

Alıcı Adı: Hilmi Serkan Nilüfer

IBAN: TR570020500009689295600001

Almanya için Hesap Numarası: DE58 7023 0600 6419 3320 10

EMİNE ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ