SOBE’den veliler için Temel Beceriler kitabı

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) veliler için rehber niteliği taşıyan Temel Beceriler Nasıl Çalışılır? Kitapçığı hazırladı.
SOBE’den veliler için Temel Beceriler kitabı

Temel Beceriler Nasıl Çalışılır? kitapçığı otizmli çocuğa sahip ebeveynleri ve bakım sağlayıcıları otizmin bilinen tek çaresi olan bilimsel kanıta dayalı özel eğitim teknikleri konusunda bilgilendirmek ve çocuklarına temel becerileri kazandırma konusunda desteklemek amacıyla geliştirildi.

Kitapçık on bölümden oluşurken her bir bölümde çocuğun ihtiyacı olan temel becerileri bilimsel dayanaklı yöntemleri kullanarak nasıl çalışabilileceği ile ilgili adım adım detaylı bilgiler sunuluyor. Bu bilgiler bilimsel olarak sağlam temelleri olan Uygulamalı Davranış Analizi yaklaşımına dayalı öğretim yöntemlerinin özel eğitim alanından olmayan kişiler tarafından da kolaylıkla anlaşılabilmesi ve uygulanabilmesi için SOBE Vakfı uzmanları tarafından basit ve anlaşılır hale getirildi. Ayrıca kitapçıktaki bilgilerin uygulamaya kolaylıkla aktarılmasını sağlamak amacıyla her bölümde kullanılan materyallerin ve öğretim tekniklerinin görsellerle destekli açıklamalarına yer verildi.

sobeden-temel-beceriler-2.jpg

Kitapçıktaki bölümler Öğrenmeye Hazırlık, Ayrık Denemelerle Öğretim, Aşamalı Yardım, Adına Tepki Verme, Taklit Etme, Eşleme, Ayırt Etme, Adlandırma, Yönerge Takip Etme ve Sorulan Sorulara Cevap Verme olarak oluşturuldu. SOBE’den yapılan açıklamada, “Bu kitapçığın alandaki önemli bir boşluğu dolduracağına ve otizm yolculuğunda ailelere ve bakım sağlayıcılara faydalı olacağına inanıyoruz” denildi.

sobeden-temel-beceriler-1.jpg

•HATİCE DURSUN

Etiketler :