Şoförler için 42 proje hazırlandı

Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçimleri 13 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek. Oda Başkanlığı’na aday olan Oktay Ay, Yeni Haber’i ziyaret ederek projelerinden bahsetti.
Şoförler için 42 proje hazırlandı

Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Oktay Ay, 90’lı yılların başından beri taksicilik yaptığını aktararak, “Bütün kazancımı taksiciliğe borçluyum. Konya havalimanını taksicilerimize kazandırdık. Otoparkını da taksicilerimize kazandırdık. Oranın geliri taksicilere geliyor. Konya’da taksicilerimize 42 proje hazırlayarak yola çıktık. Taksicilerimize, ilgili oda tarafından gerekli hizmetlerin verilmediğini düşünüyoruz. Deniliyor ki: “Taksi duraklarını yaptık.” Fakat bu durakları belediye yaptı. Şuan Konya’ya ticari taksi plakası gelmiyor. Metropol bir şehre yakışmayan bir durumdur bu. Konya’da 700’den fazla ticari taksi bulunuyor. Korsan taksilerden de hepimiz şikayetçiyiz. Seçimleri kazandığımızda, korsan taksinin de önüne geçeceğiz.” diye konuştu.

ŞOFÖRLERE PETROL İSTASYONU

Projelerini de anlatan Oktay Ay, “Petrol istasyonu projemiz var. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yer tahsisini sağladıktan sonra, kooperatif üzerinden açılacak petrol istasyonunda, odamıza bağlı bütün şoför esnafına akaryakıt sadece geliş fiyatından, vatandaşa ise piyasa değerinden satılacaktır. Ayrıca Türkiye genelinde diğer akaryakıt firmalarıyla anlaşıp, şoför esnafına indirim sağlanacaktır. Şoför Tavsiye Kurulu oluşturmayı düşünüyoruz. Bu kurulu, oda üyelerinden oluşturacağız. Böylelikle, sorunları daha çabuk paylaşıp, beklentileri daha hızlı karşılayacağız. Alo Şoför Hattı’nı da kuracağız. Üyelerimize ücretsiz çekici hizmeti vereceğiz. Taksimetre zam ayarları, doğrudan oda teknisyeni tarafından yapılacaktır. Yeni Kamyon Parkı yapmayı planlıyoruz. Yabancı dil eğitimi vereceğiz. Uydu takip sistemi ile can ve mal güvenliği sağlanacak. Tüm şoförlerimizin daha iyi şartlarda çalışması için bütün imkânlarımızı kullanacağız. Toplamda 42 proje hazırladık.” dedi.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER