Şoförün uykusuzluğu can aldı: 1 ölü, 12 yaralı

Öğleden sonra meydana gelen feci trafik kazasında bir yolcu midibüsü şarampole devrildi. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Haberin Özeti

  • Diyarbakır-Bingöl kara yolunda öğleden sonra meydana gelen yolcu midibüsü kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı.
  • 06 EJH 704 plakalı midibüsün şoförünün uykusuzluk nedeniyle kontrolden çıktığı iddia edilirken, ölen kişinin bir kadın olduğu belirtildi.
  • Kaza yerine sevk edilen sağlık, AFAD ve güvenlik ekipleri yaralıları hastanelere kaldırdı; olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır-Bingöl kara yolunda yolcu midibüsünün devrildiği kazada 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Diyarbakır-Bingöl kara yolunda meydana geldi. Şoförünün ismi öğrenilmeyen 06 EJH 704 plakalı yolcu midibüsü, kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, AFAD, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sıkıştıkları yerden ekiplerin çalışmasıyla çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazada ölen kişinin cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

‘VEFAT EDEN KADIN, ARKAMDAYDI’

Diyarbakır-Bingöl kara yolunda 1 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı kazadan yara almadan kurtulan yolculardan Recep Şendul (46), midibüs şoförünün uykulu olduğunu iddia ederek, "Diyarbakır’dan Muş’a gidiyorduk. Şoför arkadaşın artık uykusu mu geldi ne yaptıysa gözünü yumdu. Dereye gideceğini fark edince sağa doğru manevra yaparken şarampole yuvarlandı. Vefat eden kişi kadındı ve arkamda oturuyordu. Eşiyle beraberdi, eşine bir şey olmadı. Kadın da rahmetli oldu” dedi. 

Bakmadan Geçme