Konya'ya örnek olur mu? Sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği 2.5 TL’ye satıyor

Sofralar ekmeksiz kalmasın diye bir market piyasada 3.5 liraya satılan somun ekmeğin fiyatını 2.5 liraya indirerek vatandaşa ucuz ekmek hizmeti veriyor. Örnek davranış Konya için de örnek olur mu sorusunu akıllara getirdi.
Konya'ya örnek olur mu? Sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği 2.5 TL’ye satıyor

Sivas'ta sofralar ekmeksiz kalmasın diye bir market piyasada 3.5 liraya satılan somun ekmeğin fiyatını 2.5 liraya indirerek vatandaşa ucuz ekmek hizmeti veriyor.

Sivas'ta bir market sahipleri vatandaşa ucuz ekmek satmak için enflasyona savaş açtı. Market sahipleri, sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği normal fiyatının 1 lira aşağısına satarak vatandaşların takdirini topladı. Günlük yaklaşık bin ekmek sattıklarından bahseden market çalışanı Murat Eken, kar payından kısarak ekmek fiyatlarını düşürdüklerini belirtti. Eken, ellerinden geldiği kadar bu hizmetleri devam ettireceklerini söyledi.

Sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği 2.5 TL’ye satıyor

"Vatandaşlar rahatlıkla sofralarına ekmeklerini götürürse biz mutlu oluruz"

Vatandaşlar rahatlıkla sofralarına ekmeklerini götürürse biz mutlu oluruz diyen Market çalışanı Murat Eken, "Sivas'ta ekmek fiyatları 3.5 TL, güncel ekonomik şartlardan vatandaşların alım gücünün düşük olduğundan dolayı ekmeği geliş fiyatı olan 2.5 TL den veriyoruz. Biz temel besin gıdası olan ekmeği vatandaşların sofrasından eksik olmaması için fiyatı 2.5 TL yaptık ve bunu elimizden geldiği kadar sürdüreceğiz. Temennim bunun diğer fırıncı arkadaşlara örnek olması. Bizim için önemli olan para kazanmak değil insanların düzgün bir şekilde hayatlarını sürdürmesidir. Vatandaşlar rahatlıkla sofralarına ekmeklerini götürürse biz mutlu oluruz. Diğer ekmeklerden farkı yok. Standart ekmek olarak üretiyoruz biz bunu. Biz kendi kar payımızdan kısarak vatandaşa daha iyi hizmet ve vatandaşa yardım etmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Sofralar ekmeksiz kalmasın diye ekmeği 2.5 TL’ye satıyor

Konya'ya örnek olur mu?

Geçtiğimiz günlerde Konya'da 4 TL'ye çıkan ekmek fiyatlarıyla ilgili vatandaşlar dertli. Son zamdan sonra Karatay Belediyesi'nin hamlesi ise takdir toplamıştı.

Karatay'da indirim

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Halk Ekmek satış noktalarında ekmeğin 3,25 liradan satılacağını duyurmuştu.

Başkan Kılca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim; Sosyal belediyecilik anlayışımızla Karatay Halk Ekmek işletmecimizle gerekli görüşmeleri yaptık ve 4 liradan satılan ekmeğin halk ekmek satış büfelerinde 3.25 liradan satışa sunulması noktasında mutabık kaldık. Hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

fb-img-1668296487979.jpg

Karatay Belediyesi ve Sivas'taki ekmek fiyatlarındaki indirimler Konya'nin diğer yerleşim yerlerinde etkisini gösterecek mi merak konusu...

İlgili Haberler
Etiketler :