Soğuk havalar geri dönüyor! Sıcaklık 18 dereceye kadar düşecek! Konya için kar yağışı beklenen tarih

Mart ayında soğuk havalar etkisini gösterirken yeni bir soğuk hava dalgası Türkiye’ye gelebilir.
Soğuk havalar geri dönüyor! Sıcaklık 18 dereceye kadar düşecek! Konya için kar yağışı beklenen tarih

Twitter’da hava durumuna ilişkin tahminler yapılan Hava Forum isimli sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yapıldı.

Türkiye’ye 29 Mart Çarşamba günü soğuk bir hava dalgası gelebilir. Bu dalganın hava sıcaklıklarını 15-18 derece birden düşürme gücüne sahip olduğu belirtildi.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Sıcaklıkları 15-18 derece birden düşürme gücüne sahip bir soğuk hava dalgası ile karşı karşıyayız."

"Muhtemel rotası Türkiye. Bu soğuk hava dalgası gelirse 29 Mart Çarşamba günü gelecek, gelişmeleri takip ediyoruz. Tehlikeli bir soğuk hava dalgası, zirai don yapar.”

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Akdeniz'in iç bölgeleri, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı olacak.

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri ise kar yağışlı olacak.

Yağışların; Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Konya için beklenen kar yağışı tarihi

Konya'nın beş günlük hava tahminlerine göre bugün havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar 2 ila 4 derece kadar artacak. Yarın hava çok bulutlu olacak. 27 Mart Pazartesi günü parçalık bulutlu hava beklenirken salı günü hava yağmurlu, 29 Mart Çarşamba günü ise karla karışık yağmurlu olacak. Hava sıcaklığı çarşamba gününde en düşük 4 en yüksek ise 5 derece olması bekleniyor.

Etiketler :