Solar İstanbul 2020 konferansında koronavirüse karşı tüm tedbir alındı

İSTANBUL (AA) - Güneş enerjisi sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme...
Solar İstanbul 2020 konferansında koronavirüse karşı tüm tedbir alındı

İSTANBUL (AA) - Güneş enerjisi sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı (Solar İstanbul 2020) kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, 11-13 Mart'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Solar Istanbul 2020 kapsamında Kovid-19 salgınına karşı maksimum düzeyde tedbirlerin Sağlık Bakanlığı standartlarında alındığı ve alınmaya devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, kurulum hazırlıkları tamamlandıktan sonra tüm binada virüse karşı özel solüsyonlarla ilaçlama yapılacağı ve bu işlemin fuar bitene kadar her akşam tekrarlanacağı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kongre merkezi yönetimi ve organizatör tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı özel solüsyonlarla tüm ortak kullanılan alanlar düzenli aralıklarla dezenfekte edilecektir. Bu alanlar binanın girişinden itibaren tüm fuayeler, fuar alanı, merdivenler, asansörler, kapı kolları, masa ve banko yüzeyleri, konferans alanları ve tuvaletleri kapsamaktadır. Alan yönetimi tarafından temizlik görevlilerine özel olarak Kovid-19 konusunda eğitim verilmiştir ve görevli sayısı üç katına çıkarılmıştır."

Donanımlı sağlık ekibinin 3 gün boyunca alanda hazır tutulacağı vurgulanan açıklamada, "Bunlara ilave olarak, fuarımızda Çin, İtalya, İran, Fransa ve Irak gibi virüsün yoğun olarak görüldüğü ülkelerin milli ve bireysel katılımı bulunmadığını önemle belirtmek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: