Son Dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem

Son Dakika Haberi... ADANA'nın Kozan ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Son Dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) merkez üssünü Adana'nın Kozan ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 08.44'te oldu. Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde paniğe neden oldu. Vatandaşlar evlerinden ve işlerlerinden kendilerini sokağa attı. Bölgede herhangi bir hasar olup olmadığı araştırılıyor.

son-dakika-adanada-5-5-buyuklugunde-deprem.jpg

AFAD Başkanı Sezer'den Adana'daki depreme ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir." ifadesini kullandı.

Adana Valisi Süleyman Elban, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

"Birkaç ahır zarar gördü"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, merkezde can ve mal kaybı bilgisi alınmadığını, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi aldıklarını söyledi.

"Olumsuz ihbar yok, tarama sürüyor"

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar da TRT Haber canlı yayınında yaşanan depremle ilgili, "Kahramanmaraş depremlerin artçı şoku olarak kabul edebiliriz. Şu ana kadar gelen bilgilerde olumsuz ihbar yok, tarama sürüyor. 6 Şubat depreminden sonra bu sarsıntıların süreceğini belirtmiştik" dedi.

Yerlikaya: "Can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından 112 Acil İhbar Hattı'na can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmadığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başta AFAD olmak üzere ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar 112 Acil İhbar Hattı'na can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

Etiketler :