Son Dakika! Asgari ücrette ikinci görüşmede tarih belli oldu

Son Dakika Haberi... Çalışma Bakanı Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı, TİSK Başkanı pazartesi günü asgari ücrete ara zammı görüşecek.
Son Dakika! Asgari ücrette ikinci görüşmede tarih belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantısını geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yaptı. Toplantıya bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, işçi tarafını temsilen Türk-İş heyeti temsilcisi Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, işveren tarafını temsilen ise Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı. Toplantı, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

RESMİ BELGE İSTENDİ

Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş heyeti temsilcisi Veli Solak, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın, MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda yaşanan patlamada şehit olan işçilerin cenaze törenine katıldığı için komisyon toplantısına katılamadığını söylemişti.

Sürecin bayramdan önce bitmesini istediklerini belirten Solak, “İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir. Şu an herhangi bit tarih yok. Bizim Türk-İş olarak talebimiz Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde toplantının bir an önce bitmesi ve asgari ücretli çalışanların da günün şartlarına göre, yaşana ekonomik krizlere göre, ev kiralarına göre ve hayat pahalılığına göre ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi önümüzdeki günlerde veya ileriki saatlerde resmi açıklamayı yapacağız. Toplantıda herhangi resmi bir rakam konuşulmadı” demişti.

İKİNCİ GÖRÜŞME İÇİN TARİH NETLEŞTİ

Bugün asgari ücrette ikinci randevu için tarih netleşti. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, 19 Haziran Pazartesi günü asgari ücrete ara zammı görüşecek.

ZAM BEKLENTİLERİ NELER?

Peki asgari ücrette ara zam ne kadar olacak, beklentiler neler? Konuyla ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’te açıkladı. Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Vedat Bilgin 500 dolar olacak açıklamasını yapmıştı. Asgari ücret parametresi sadece dolar değil bununla alakalı bir sürü parametre var. Kamu işçilerine verilen yüzde 45 zam var. Bu pencereden bakacak olursak 11 bin 500 ile 12 bin 300’ler seviyesinde asgari ücretin şekilleneceğini öngörüyoruz. Yüzde 40 artış olursa 11 bin 910, yüzde 45 olursa 12 bin 345 olur."

Etiketler :