Son Dakika! Hükümetin ikinci zam teklifi belli oldu

Son Dakika Haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memura yeni zam teklifini açıkladı. 2024’te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam önerildi.
Son Dakika! Hükümetin ikinci zam teklifi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memura yeni zam teklifini açıkladı. Işıkhan, "2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam, 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam teklif ediyoruz" dedi.

İşte Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sadece mali haklar değil sosyal haklara da ilişkin çok sayıda teklif maddesi bulunmaktadır. Bu çerçevede 6. Dönemde toplu sözleşmeler yoluyla kamu çalışanlarının geneline yönelik olarak 53 madde, 11 hizmet kolumuza yönelik olarak 270 madde, toplamda ise 323 madde üzerinde uzlaşmaya varmıştık.

Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta memurlarımız için kazanım sayılacak çok sayıda maddemiz bulunduğunu göstermektedir.

Maaş artışıyla ilgili ikinci teklifimizle birlikte sizlerin talepleri olarak kamu çalışanlarının geneline yönelik iletilen bazı hususlarda kamu çalışanlarımıza önemli bilgiler vermek isterim.

2024’te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam önerildi.

Etiketler :