Son Dakika! Konya'ya şehit ateşi düştü

Son Dakika Haberi... Pençe Kilit Harekatı Bölgesinden şehit haberi... Konyalı Astsubay Musa Esat Kaya, şehit oldu. Kaya'nın cenazesi bugün Konya Şehitliğinde toprağa verilecek.
Son Dakika! Konya'ya şehit ateşi düştü

Pençe Kilit Harekatı Bölgesinden acı haber...

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 Ekim 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu P. Asb.Kd. Çvş. Musa Esat Kaya'nın şehit olduğunu duyurdu. Astsubay Kaya'nın Konyalı olduğu öğrenilirken acı haber ailesine verildi. Şehit Kaya'nın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Konya Şehitliğinde toprağa verilecek.

konyali-astsubay-musa-esat-kaya-sehit-oldu.jpg

Şehit Kaya'nın acı haberi, Konya'nın Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi'nde oturan annesi Şerife ile babası Mehmet Kaya'ya askeri yetkililerce verildi. Şehadet haberi sonrası evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı. 3 kardeş olan Kaya'nın 3,5 yıl önce Kadriye Kaya ile evlendiği, 2 yaşında Mehmet Ali adını verdiği bir oğlu olduğu belirtildi.

konyali-astsubay-musa-esat-kaya-sehit-oldu-001.jpg

Şehitle ilgili bakanlıktan yapılan şehitle ilgili açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir üs bölgemize 12 Ekim'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucu Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

konyali-astsubay-musa-esat-kaya-sehit-oldu-002.jpg

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya'ya Allah'tan rahmet, aziz şehidimizin ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

son-dakika-konyaya-sehit-atesi-dustu.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :