Son Dakika... Zelenskiy Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.
Son Dakika... Zelenskiy Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Vilnius’ta düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye’ye gelecek. Zelenskiy, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. İki ülke arasında heyetler arası görüşme de yapılacak. Görüşmelerde, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler, 17 Temmuz'da süresi dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile ikili ilişkiler masaya yatırılacak.

TAHIL KORİDORU

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz 2022'de imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" ile dünya olası bir gıda krizini son anda atlattı. Anlaşma kapsamında 32 milyon tondan fazla tahıl, binden fazla gemiyle Ukrayna'dan dünyaya taşındı.

SAVAŞIN ÜÇÜNCÜ HAFTASI ANTALYA'DA GÖRÜŞTÜLER

Türkiye savaşın başından beri hem Rusya hem de Ukrayna ile sık sık görüşmelerde bulunarak iki ülkenin diplomasi kapısını açık tutmasını sağladı. Savaşın üçüncü haftasında, 11-13 Mart 2022 tarihlerinde Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun moderatörlüğünde bir araya geldi.

İNSANİ KORİDOR AÇILDI

Türkiye, Mariupol'deki sivillerin tahliye edilebilmesi için insani koridor açılmasında da önemli ölçüde rol aldı. 3 Nisan'da yapılan çalışmalar sonucunda Mariupol'de bulunan sivillerin tahliye edilebilmesi için insani koridor açılmış oldu.

Etiketler :