Son söz TBMM'de

İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili düzenleme bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak. Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde İsveç'in NATO üyeliğine vize verilecek.
Son söz TBMM'de

NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, 26 Aralık 2023'te TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmişti.

SON SÖZ TBMM GENEL KURULU'NDA

İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili düzenleme bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak.

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde İsveç'in NATO üyeliğine vize verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON SÖZÜ MECLİS'E BIRAKMIŞTI

İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, 23 Ekim 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmişti.

NATO NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Kuzey Amerika ve Avrupa'dan 31 üye ülkeden oluşan uluslararası bir ittifaktır. 4 Nisan 1949'da Kuzey Atlantik Antlaşması'nın imzalanması ile kuruldu.

31 üye ülkenin ikisi Kuzey Amerika'da (Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada), yirmi sekizi ise Avrupa'da yer almaktadır. İzlanda dışında her ülkenin ordusu bulunmaktadır. NATO üyesi üç ülke (ABD, Birleşik Krallık ve Fransa) nükleer silaha sahiptir. Başlangıçta 12 ülkenin kurucu ülke olarak kurduğu örgüte, En son 4 Nisan 2023'te Finlandiya katıldı.

NATO şu anda genişleme politikasını kullanarak Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna'ya kapılarını açtı ve bu ülkeleri aday üyeler olarak tanıyor.

Kaynak:YENİ ŞAFAK

Etiketler :