Son teknolojiyle dünya standartlarında üretim

Özen Kompresör, basınçlı hava kompresörleri alanında son teknolojiyle dünya standartlarında üretim yapıyor. 1970 yılından bu yana sektörde hizmet verdiklerini dile getiren Özen Kompresör Genel Müdür Tahir Atila, "Güncel teknolojiler ve dünya standartlarında ekipmanlar ile donatılmış, Konya 3. Organize Sanayi’de yer alan 11 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda, basınçlı hava ekipmanları imalatı ve montajı yapıyoruz" dedi.
Son teknolojiyle dünya standartlarında üretim

Yarım asırdan uzun süredir sektörde hizmet veren Özen Kompresör'ün dünya standartlarında ekipmanlarla güncel teknolojileri kullanarak üretim yaptığını söyleyen Genel Müdür Tahir Atila, "Özen Kompresör 1970 yılında Mehmet Özen tarafından kuruldu. Ufak çaplı makine imalatlarıyla başlayan imalat serüvenimiz kaynak makineleri, pistonlu, booster, vidalı kompresör üretimleriyle devam etti. Yarım asırlık endüstriyel makine imalatı tecrübesiyle günümüzde; güncel teknolojiler ve dünya standartlarında ekipmanlar ile donatılmış, Konya 3. Organize Sanayi’de yer alan 11 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda, basınçlı hava ekipmanları imalatı ve montajı yapıyoruz. Küçük atölyeler, tekstil sektörü, plastik endüstrisi, metal sektörü, gıda sektörü, inşaat ve maden sektörü gibi hayatın içinde bulunan birçok sektörde ürünlerimiz kullanılıyor" dedi.

1-tahir-atila.jpg

MEMNUNİYET ODAKLI ÇALIŞMA

Müşteri memnuniyetine özel önem verdiklerini kaydeden Tahir Atila, "Şirketimizin yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışması, güvenilir, dayanıklı ve verimli ürünleri ortaya çıkarıyor. Özen Kompresör düşük ve orta basınç pistonlu ve vidalı kompresörler, kimyasal ve gazlı hava kurutucuları, hava tankları ve hava aksesuarları üretimi ile müşterilerinin verimliliklerini artırmasına katkıda bulunuyor. Müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın memnuniyetini önemseyen bir firmayız. Uzun dönemli ilişki geliştirmenin önemine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

1.jpg

HER GEÇEN GÜN ARTAN ÜRETİM KAPASİTESİ

Fabrikalarının üretim kapasiteleri hakkında bilgiler veren Tahir Atila, "Fabrikamızın üretim kapasitesi ve iş hacmi her geçen gün artıyor. Ürünlerimizin çeşitliliğini arttırarak ve ticari ürünlerle ürünlerimizi destekleyerek her geçen gün üretim ve ticaret hacmimizi arttırıyoruz. Son 2 yılda yüzde 70 gibi bir üretim artışı, yüzde 90 gibi de ticaret artışından bahsedebiliriz. Yeni yatırımlarımız sebebiyle istihdamımız ise her geçen gün artıyor. Yeni pozisyonlar ve yeni birimler oluşturarak hız kesmeden Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde istihdam sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

5.jpg

45 ÜLKEYE İHRACAT

Özen Kompresör olarak 45 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Tahir Atila, "Doğu Avrupa ve Orta Doğu bölgesinin önde gelen üreticilerinden biri olan Özen Kompresör, toplam 25 ülkede, 100 distribütör aracılığı ile satış ve servis faaliyetlerini yürütüyor. ABD başta olmak üzere 45 ülkeye yapılan ihracat, tüm satışların yüzde 50’sini oluşturuyor. Amerika dışında ihracat yaptığımız başlıca bölgeler Orta ve Güney Afrika, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Türki devletleri diyebiliriz" şeklinde konuştu.

2.jpg

KUZEY VE GÜNEY AMERİKA'DA DA AKTİF

Özen AirTechnology şirketleri ile Kuzey ve Güney Amerika pazarında da aktif olduklarını söyleyen Tahir Atila, "Ekim 2018’den bu yana düşük ve orta basınç pistonlu ve vidalı kompresörleri, hava kurutucuları, hava tankları ve hava aksesuarlarından oluşan ürün gamımızı Özen AirTechnology şirketimiz ile Kuzey ve Güney Amerika pazarında da müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu kıtada bir Türk firması olarak ürünlerimizin kalitesi ve verimliliği ile oldukça büyük bir kabul gördük. Şu anda ihracatta en çok satış yaptığımız ülkelerden birisi Amerika. Satışlarımızda yüzde 25 seviyesine gelmiş durumda. 2023 yılı için yeni hedef ülkeler belirledik. Onlarda da aktif olarak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

3.jpg

PANDEMİDE İSTİHDAM ARTTI

Özen Kompresör olarak pandemi sürecinde hem üretim hatlarını güçlendirdiklerini hem de istihdam sayılarını yüzde 56 arttırdıklarını vurgulayan Tahir Atila, "Pandemi sürecinde yaşanan tedarik zincirinin kırılması, başka ülkelerden tedarik sağlayan ülkeleri farklı arayışlara itti. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’nin çok daha fazla üreten bir ülke olacağını ve dünyada sözü geçen tedarikçilerden biri olacağını düşünüyoruz. Özen Kompresör 2020 yılının ilk çeyreğinde ortaya çıkan global pandeminin getirmiş olduğu çeşitli sektörden gelen talep artışına cevap verebilmek için üretim hattını güçlendirdi ve hızlandırdı. Yapılan üretim yatırımları ve yeni istihdamlar ile 2022 Ekim ayındaki çalışan sayımız pandeminin başlangıcı kabul edilen 2020 Ocak ayına göre yüzde 56 arttı. Yine bu süreçte üretim oranımız da yüzde 70 oranında arttı. Bu zor süreci pozitif yönde tamamlamış olduk" ifadelerini kullandı.

4.jpg

2023 HEDEFİ YATIRIMLARI ARTIRMAK

Firmalarının yeni yıl hedeflerinden de bahseden Tahir Atila, "Yaşanan ekonomik ve konjonktürel gelişmeler ile Türkiye’nin yakın gelecekte dünyada alternatif tedarik merkezlerden biri olacağını ön görüyoruz. Bu süreçte Özen Kompresör olarak ürün çeşitliliğimizi arttırıp kompresörü ve basınçlı hava sistemlerini tamamlayan ticari faaliyetleri genişleterek sürdürüyoruz.2023 yılında basınçlı kaplar üretimini arttırmak için yatırımlar yapmayı düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

• HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

6.jpg

7.jpg

Etiketler :