ŞÖNİM'lerin sayıları artacak, Konya'ya da açılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 ilde yaygınlaştırılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) sayısının artırılacağını bildirdi. Adı geçen 8 il arasında Konya da bulunuyor.
ŞÖNİM'lerin sayıları artacak, Konya'ya da açılacak

Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, 2013'te 14 pilot ilde hizmet sunmaya başlayan ŞÖNİM'leri 81 ilde yaygınlaştırdıklarını, nüfusun yoğun olduğu illerde bu yıl birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışma başlattıklarını kaydetti.

KONYA DAHİL 8 İLDE YENİ MERKEZ

Yeni ŞÖNİM'ler açmak için 8 il belirlediklerini aktaran Yanık, şunları kaydetti:

"İkinci ŞÖNİM'lerimizin ilkini Mersin'de açtık. Bu yıl sonuna kadar Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Şanlıurfa'da da açmayı hedefliyoruz. ŞÖNİM'lerimizle ekim sonu itibarıyla 1 milyonu kadın, 91 bini erkek ve 123 bini çocuk olmak üzere 1,2 milyon kişiye hizmet verdik. Ayrıca 2017'den bu yana ŞÖNİM'lere yapılan başvurular doğrultusunda yaklaşık 1 milyon rehberlik ve psiko-sosyal destek hizmeti verdik."

Yanık, kadınlara yönelik hizmet birimlerinin kapasitesini güçlendirerek 240 yeni personel ataması yaptıklarını da bildirdi.

Derya Yanık, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci, sosyolog ile psikolojik ve rehberlik danışmanlık bölümü mezunu meslek elemanlarının görev yaptığı ŞÖNİM'lerde, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet veren ilgili kamu kurum ve kuruluş personellerinden polis, hemşire, avukat ve eğitimcilerin de hizmet verdiğini aktardı.

Görevli personelin kapasitesini geliştirmeye yönelik eğitim çalışmaları da yürüttüklerini anlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, UNICEF işbirliğinde, bu sene ŞÖNİM ve kadın konukevlerinde hizmet veren meslek elemanlarına, "Pozitif Psiko-Terapi Temel Eğitimleri" verildiğini bildirdi. Yanık, bugüne kadar 40 ilde görevli meslek elemanlarına yönelik, 5 modülden oluşan 200 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimlerin yapıldığını kaydetti.

Etiketler :