Sonu aynı olmasın!

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon ilk haftalardaki performansıyla geçen yılın adeta birebir kopyasını yaşıyor. Bu sene olduğu gibi geçen yıl da ilk 5 maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan yeşil beyazlılar, sezon sonunda sancılı günler yaşamıştı.
Sonu aynı olmasın!

Süper Lig’de 2020-2021 sezon başı hazırlıklarını Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde yapan fakat henüz 1. hafta Korkmaz’la yol ayrımına giden İttifak Holding Konyaspor, 2. haftadan itibaren yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal’la başladığı yeni sezonda çıktığı 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kartal’la birlikte yenilenmiş kadrosuyla sezona Gençlerbirliği beraberliğiyle başlayan yeşil beyazlılar ardından sahasında Beşiktaş’ı 4-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Daha sonra deplasmandaki Denizlispor maçından golsüz beraberlikle dönen Anadolu Kartalı, bir sonraki hafta sahasında Yeni Malatyaspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmanda Gaziantepspor’a 1-0 kaybeden yeşil beyazlılar bu sezonki ilk mağlubiyetini almış oldu. Konyaspor şu ana kadar toplam 6 puanı hanesine yazdırdı.

GEÇEN SEZONLA AYNI

Geçtiğimiz sezona Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde başlayan yeşil beyazlılar, ilk 5 maçında yine aynı performansı göstermiş ve 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 6 puan toplamıştı. 2019-2020 sezonunun ilk devresini 15 puanla 15. sırada kapatan Anadolu Kartalı, ikinci yarıya da istediği gibi başlayamamıştı. İkinci devrede çıktığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan yeşil beyazlılarda istenilen başarı gelmeyince Teknik Direktör Aykut Kocaman’la 21. haftada oynanan ve 0-0 beraberlikle sona eren Denizlispor maçının ardından yollar ayrılmıştı. 22. haftadan itibaren takımın başına geçen Bülent Korkmaz’la da toparlanmakta güçlük çeken yeşil beyazlılar sezon sonuna kadar sancılı günler geçirmiş, son haftalarda şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla oynadığı Başakşehir ve Trabzonspor maçlarından aldığı kritik galibiyetlerle ligde kalmayı garantilemişti. Daha sonra da TFF tarafından alınan karar gereği pandemi sebebiyle ligden düşme 1 sezonluğuna kaldırılmıştı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ