Sosyal destek alanlar dikkat

Sosyal destek ödemelerinden yararlanan hak sahipleri için önemli bir bilgilendirme yapıldı. Yapılan duyuruya göre; elektrik destek ödemesi 1 Ocak itibariyle sona eriyor.
Sosyal destek alanlar dikkat

Yüzbinlerce çiftçiyi yakından etkileyecek önemli bir karar alındı. 2018 yılından beri Güneydoğu'da, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulanan tarımsal sulama için sağlanan elektrik desteği, 31 Aralık itibariyle sona erecek.

Bu karar, çiftçiler için zorlu bir dönemi işaret ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin yüksek olduğu için, tarımsal sulamada kullanılan elektrik kritik bir maliyet olarak öne çıkıyor.

31 ARALIK'TA SONA ERECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlar Kurulu kararı ile Güneydoğu'da 6 ilde tarımsal sulamada kullanılan elektriğe fatura üzerinden destek verdi. 2018 yılında yüzde 50 olarak başlayan desteğin, her sene yüzde 10 azaltılarak devam etmesi öngörülmüştü.

31 ARALIK 2023 İTİBARIYLA BU DESTEK TAMAMEN SONA ERECEK

Bu doğrultuda, 2023 yılında destek oranı yüzde 40'a düşürülmüştü. Ancak, 31 Aralık 2023 itibarıyla bu destek tamamen sona erecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ