Soylu i Faeser razgovarali o jačanju saradnje Turkiye i Njemačke

Tokom sastanka razgovarano je o borbi protiv iregularnih migracija, sporazumu od 18. marta 2016. godine, najnovijoj situaciji u Afganistanu, borbi protiv terorizma i drugim aktuelnim dešavanjima
Soylu i Faeser razgovarali o jačanju saradnje Turkiye i Njemačke

Ministar unutrašnjih poslova Turkiye Suleyman Soylu putem videokonferencije razgovarao je s ministricom unutrašnjih poslova Njemačke Nancy Faeser, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Turkiye navodi se da je Soylu čestitao Faeser na imenovanju na funkciju ministrice unutrašnjih poslova.

Soylu je također izrazio želju da se dodatno produbi efikasna i konstruktivna saradnja kao i mehanizam dijaloga između Ministarstava unutrašnjih poslova dvije zemlje, posebno u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Tokom sastanka razgovarano je o borbi protiv iregularnih migracija, sporazumu od 18. marta 2016. godine, najnovijoj situaciji u Afganistanu, borbi protiv terorizma i drugim aktuelnim dešavanjima.

Turkiye i Evropska unija su 18. marta 2016. godine potpisale sporazum o mugracijama kojim je zaustavljena velika migrantska kriza u Evropi.