Soylu'dan İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlarla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlarla ilgili açıklama yaptı. Soylu, İYİ Parti binasına isabet eden kurşunların inşaatta görevli bir bekçi tarafından sıkıldığını açıklayarak, Akşener'in konunun açıklığa kavuşmadan önce yaptığı açıklamaları eleştirdi.
Soylu'dan İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlarla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına isabet eden kurşunlarla ilgili açıklama yaptı. Soylu, İYİ Parti binasına isabet eden kurşunların inşaatta görevli bir bekçi tarafından sıkıldığını açıklayarak, Akşener'in konunun açıklığa kavuşmadan önce yaptığı açıklamaları eleştirdi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, inşaatta güvenlikten sorumlu bir kişinin bir şarjörü boşalttığını ve o kurşunların İYİ Parti İl Başkanlığına isabet ettiğini, ve parti binasındaki iki güvenliğin olayı duymadığını dile getirdi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Önce güvenlik güçlerinin incelemelerini beklersiniz ve sonra yorum yaparsınız.

-Türk güçlerine itimat etmek lazım, dönüp buradan bir siyasal malzeme çıkarmak, bununla ilgili bir malzeme ortaya koymak en azından devletin kapısından geçmiş birisiyle örtüşmemeli.

-Bunlar siyasal istismarda kullanılmamalı çünkü olayın neyden kaynaklandığını bilmiyorsunuz. İlgili güvenlik birimleriyle bunlar öğrenilir. Durduk yere, Cumhurbaşkanını hedef alıyorsunuz, hakaret ediyorsunuz ve olay bambaşka bir şey çıktı. En hafif tabiriyle bu, hafifliktir. Savcılığa sevk edilecek zanlı, olayın şekli şemalı belli ona göre de bir değerlendirme olacak.

Kaynak: Haber Global

Etiketler :