Sözcü Kalın'dan Suriye'ye harekat mesajı: Her an başlayabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan kara harekatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyine kara harekatının her an başlayabileceği mesajını veren Kalın, PKK'lıların Stockholm'deki alçak eylemine ilişkin de İsveç'e çok net NATO uyarısı yaptı. Kalın, "Onay yasasını TBMM'ye gönderecek durumda değiliz, bu konuda ciddi bir sorunumuz var" dedi.
Sözcü Kalın'dan Suriye'ye harekat mesajı: Her an başlayabilir

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın Taksim'deki hain saldırısından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düğmesine bastığı ve Suriye ile Irak'taki PKK inlerinin yerle bir edildiği Pençe-Kılıç Hava Harekatı'ndan sonra kara harekatı ihtimali de güçlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok isim, kara harekatının hazırlıklarının sürdüğü ve her an başlayabileceği mesajını veriyordu... Bir grup yabancı medya temsilcisi ile İstanbul'da görüşen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da planlanan operayona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyine kara harekatının her an başlayabileceği mesajını veren Kalın, PKK'lıların Stockholm'deki alçak eylemine ilişkin de İsveç'e çok net NATO uyarısı yaptı.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Ukrayna'da savaşı "ne Rusya'nın ne de Ukrayna'nın kazanacağını" belirten Kalın, Türkiye'nin barış için arabulucu olmak istediğini, genel barış olanaklı değilse, "yerelleştirilen ateşkesler" elde etmek için çalışacaklarını açıkladı.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA İÇİN SÜRE DARALIYOR"

Kalın, Türkiye'nin Mayıs ayında yapılması beklenen seçimlerden önce İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik hedeflerini onaylamak için "sürenin daraldığını" da söyledi.Kalın, Türkiye'nin ülkelerin tekliflerini onaylamasının, Stockholm'ün Ankara ile varılan anlaşma kapsamında verilen terörle mücadele sözlerini "hızlı bir şekilde yerine getirmesine bağlı olduğunu" söyleyerek bunun aylar sürebileceği uyarısında bulundu.

Etiketler :