Sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü! Şimdi de Konya’da konuştu
Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik heyecanı devam ediyor. Son günün konuklarından olan Çevirmen Yazar Ayçin Kantoğlu, sevenleriyle buluştu. Kantoğlu’nun İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen 'İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze' başlıklı panelde yaptığı konuşma sosyal medyayı sallamıştı.
Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik heyecanı devam ediyor. Son günün konuklarından olan Çevirmen Yazar Ayçin Kantoğlu, sevenleriyle buluştu. Kantoğlu’nun İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen 'İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze' başlıklı panelde yaptığı konuşma sosyal medyayı sallamıştı.
Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde Şivlilik Çocuk Bayramı programı, müzikaller, gösteriler, konserler, etkinlikler, atölyeler, söyleyişiler ve yarışmalarla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen program, 10-14 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. Beşinci günün konuklarından olan Çevirmen Yazar Ayçin Kantoğlu ise sevenleriyle buluştu. Kantoğlu, sözlerine şu şekilde başladı; “Şivlilik geleneğinizi aldım, kalbime bastım. Kalbimin teselliye ihtiyacı var. Hepimizin ihtiyacı var. Şehit haberlerimizle yaralarımız açıldı, kanadı.”

‘BÖYLESİ BİR SOYKIRIMI HİÇBİRİMİZ YAŞAMADIK’
Gazze’de yapılan saldırılar hakkında konuşan Kantoğlu, “7 Ekim’den bu yana çok zor zamanlar geçirdik. Gözümüzün önünde bir soykırım yaşanıyor. Çocukların üzerine bombalar atıyorlar. Savaş insanın bir gerçeği. Ama böylesi bir soykırımı hiçbirimiz yaşamadık. Yaşadığımız felaketler bize neyin ne olduğunu gösteriyor. Mazluma koşmayı öğreten millet aslında biziz. Bu konuda ne kadar övünsek az. Ama Gazze’de bizi bir eden dindaş özelliğimiz var. Aynı dinin insanıyız. Bugün Gazze’de katledilenler aslında bizleriz. Onlar bizim evlatlarımız. Bir başkanın değil.” şeklinde konuştu.

‘BİZE BENZİYORLAR’
Kantoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Filistinlilere vatanınız yok deniyor. Yüz sene önce bize de aynısını söylemişlerdi. Ama biz bir İstiklal mücadelesi verdik. Analar, çocuklarını, kocalarını, kendilerini feda ettiler. Çok sayıda kadın şehidimiz vardır. Açlığa göğüs gerdiler. Biz o savaşı böyle kazandık. Şimdi aynısını Gazzeliler yaşıyor. Biz yüz sene önce hangi devletlerle savaştıysak, bugün onlar aynı devletlerle savaşıyor. Ben onlara baktığımda bize benzetiyorum. Çokta zarif insanlar.”

‘KONYALILARIN DUYARLILIĞINI BİLİYORUM’
Gazze konusunda Konyalıların duyarlı olduğunu ifade eden Kantoğlu, “Bu dava için kim bir taş atıyorsa bizlerin öz kardeşi olarak kabul edilir. Bu hale duyarsız kalmak ise insan olmak değildir. Konyalıların bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Baştan beri takip ediyorum. Ama bunu kalıcı olarak devam ettirmek gerekiyor. Boykotu da devam ettirmek gerekiyor. Eğer bu şerli elleri kesemezsek çocuklarımıza bu dünyayı emanet bırakamayız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
