Spor yazarları Konyaspor maçını yorumladı

Konyaspor'un Galatasaray'ı 2-1 yendiği maç sonrası spor yazarları görüşlerini paylaştılar.
Spor yazarları Konyaspor maçını yorumladı

Spor yazarları galibiyeti değerlendirdi. Konyaspor'un evinde Galatasaray'ı yenerek rakibinin galibiyet serisine son vermesi ulusal basında çokça yer verildi. Spor yazarları mücadeleyi değerlendirdi.

Engin Kehale - Hürriyet

Son yarım saat, Buruk'un galibiyet serisinin devamı için tüm riskleri aldığı, Konyaspor'un topun arkasında kalıp kontra kovaladığı bir bölüm oldu. Sarı kırmızılılar son dakikalarda savunma disiplininden kopunca, doğru noktaya hareketlenen Oğulcan şansının da yardımıyla yeşil beyazlı ekibe galibiyeti getirdi. Hem maç önü hem maç içi teknik adamların hamleleriyle adeta bir satranç maçı izledik. Bu tarz 90 dakikaların artması dileğiyle

Serkan Akcan - Fanatik

Okan Buruk elindeki geniş ve kaliteli kadroyu küstürmemek bir şekilde formda tutmak zorunda. Sanırım bu durum Buruk üzerinde rotasyon baskısını artırıyor olsa gerek. Konya deplasmanında beklenenden daha derin bir rotasyona gitmesi Galatasaray'ın oyun standardını etkileyen en önemli faktördü.

Osman Şenher - Milliyet

Okan hocanın yapacağı hiç bir şey yoktu, elindeki bütün futbolcuları sahaya sürdü. Demek ki bunun da yaşanması gerekiyormuş. 14 maçlık kazanma periyodu burada bitti. Bir de dün gece herkes gördü ki, evet tekniği, kalitesi çok yüksek oyunculardan kurulu Galatasaray ancak; oyun disiplininden ekip olarak kopunca ve tempon da düşünce takımın da yaratıcılığı ve verimliliği kayboluyor.

Erman Toroğlu - Fotomaç

Galatasaraylı oyuncular fazla havaya girmişler. Yani "Biz ismimizle bile oynarız, yeter" havasındaydılar. Ama maalesef futbol öyle bir oyun değil! Mesela Icardi, dün gece ismi de yoktu, ruhu da yoktu... Galatasaray'ı oynadığı sürece eksik oynattı. Sarı-kırmızılıların en etkili oyuncusu Barış Alper'di. Konyaspor'a tepki gösteren tek adam oydu sahada. Okan Buruk onu neden oyundan aldı, anlayamadım.

Bülent Timurlenk - Sabah

Konya, maçı Buruk'un ikramlarıyla çevirdi. İlk yarıda direkt kırmızıyı, bir de ikinci sarısını görmeden oyuna devam Ahmet Oğuz için Zorbay Küçük'ün ve VAR'ın katkısını da not düşmek lazım. Elinde ne kadar hücumcu varsa sahaya süren, orta sahasını boşaltan, koşamayan Mata'dan medet uman Buruk'a demek ki bu puan farkı fazla gelmiş. Galibiyet serisinin getirdiği şımarıklığı futbolun affetmediğine dair gerçeği milli takım arasında düşünecek çok vakti olacak.

Etiketler :