Sporda en kapsamlı hizmet Synergym’de

Konya'da fitness üzerine hizmet veren markalar arasında en kapsamlı hizmet veren Synergym, donanımlı spor aletleri, ferah salonları ve yüksek hijyenik yapısıyla misafirlerine kendilerini özel hissettiriyor. İlkini Konya'da açtıkları Synergym markasıyla Tokat ve Çorum'da dahil 3 farklı şubeyle hizmet verdiklerini kaydeden Genel Müdür Serkan Aydoğan, 'Sektörde bu işin amiral gemisiyiz diyebiliriz' ifadelerini kullandı.
Sporda en kapsamlı hizmet Synergym’de

İlk kez Konya'da profesyonel olarak giriş yaptığı spor sektöründe önemli projelere imza attıklarını belirten Synergym Genel Müdürü Serkan Aydoğan, "Yaklaşık olarak 7 yaşımdan beri sporla ilgileniyorum. Konya'da beden eğitimi bölümünü kazandım.2006 yılında memleketim Kahramanmaraş'tan Konya'ya geldim. 2010 yılında mezun olduktan sonra ilk olarak Dedeman Life Style'de göreve başlayarak sektöre giriş yaptım. 2011 yılı itibariyle başantrenörlüğe geçtim. 2016 yılında Konya'da büyük bir atak yaparak Synergymisminde marka oluşturduk. Ardından bu marka adı altında Çorum ve Tokat'ta şubeler açtık. Sektörde bu işin amiral gemisiyiz diyebiliriz. Daha sonra bir dönem Synergym'den ayrılarak başka bir markanın kuruluşunu yaptık. Şuan o marka da faaliyetlerine devam ediyor. Ben de Synergym'e geri dönerek Genel Müdürlük görevini yürütmeye başladım" ifadelerini kullandı.

synergym-1.jpg

3 FARKLI ŞUBEYLE HİZMET VERİYOR

Synergym'nin Konya, Çorum ve Tokat olmak üzere 3 farklı şubeyle hizmetini sürdürdüğünü dile getiren Serkan Aydoğan, "Otel bünyesinde ilerlediğimiz dönemlerde spor alanında şubeleşme fikrimiz ortaya çıktı. Çünkü bu sektör Türkiye'de hala bir bebek gibi gelişmeye ve büyümeye ihtiyacı vardı.  2016 yılında bu kararı verdik. Patronumuz Nusret Bey sporu çok sevdiği için bize ciddi şekilde destek oldu. Dedeman Otel ile kardeşiz fakat Synergym olarak farklı bir yönetim mekanizmamız var ve bağımsız olarak çalışıyoruz. Daha sonra da şubeleşmeye gittik ve 3 farklı şubeye ulaştık. Bu daha da büyümeye devam edecekti fakat şartlardan dolayı 3 şubede kaldık" dedi.

serkan-aydogan-synergym.jpg

'ÜYELERİMİZ BİZİM MİSAFİRİMİZDİR'

Üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını ve onlara misafir gözüyle baktıklarını kaydeden Serkan Aydoğan, "Üyelerimize hiçbir zaman müşteri gözüyle bakmıyoruz. Onlar bizim misafirlerimizdir. En temel prensibimiz budur. Diğer taraftan, spor salonlarında bir numaralı kural hijyendir. Hijyeni sağlamak noktasında ciddi derecede çaba sarf ediyoruz. En iyi kimyasallarla temizliği yapıyoruz. Profesyonel ekiple çalışıyoruz. Ayrıca bünyemizde 7 tane temizlik personeli bulunuyor. Çoğu yerde 2-3 kişi çalışırken bizler sadece temizlik bölümü için 7 personeli istihdam ediyoruz. Hem bayanlara özel bölümümüzde hem de karma bölümümüzde hizmet veriyorlar. Misafirlerimizi evimizde nasıl rahat ettiriyorsak, tesisimizde de aynı konforu onlara sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda da sektörde her zaman 1 numara olarak kalmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

synergym-3.jpg

TÜM İMKANLAR MEVCUT                                                                       

Spor salonunda bulunabilecek tüm imkanları bünyelerinde barındırdıklarını söyleyen Serkan Aydoğan, "Tesisimiz 8 bin metrekarelik bir alana sahip. 2 bölümden oluşuyor. Hem bayanlara özel hem de karma bölümümüz mevcut. Bunların içinde ayrı ayrı, fitness salonu, hamam, sauna, buhar odası, jakuzi, yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca grup dersleri de veriyoruz. Spinning, plates, zumba, boks derslerinden misafirlerimiz yararlanabiliyor. Ayrıca yine bünyemizde masa tenisi ve squash alanları var. Fiziki olarak spor salonlarında bulunması gereken her şey burada bulunuyor. Ayrıca yaz aylarında yoğun olarak kullanılan 3 bin metrekarelik bahçemiz ve açık havuzumuz var. Bundan da yine üyelerimiz üyelik kapsamında ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Yine herkes eğer Synergym üyesi değilse bile günlük girişlerle tesis imkanlarımızı kullanabiliyorlar" dedi.

synergym-2.jpg

EN BELİRGİN ÖZELLİĞİ YÜKSEK HİJYENİK YAPISI

Synergym'ninhijyenik yapısıyla ön plana çıktığını belirten Serkan Aydoğan, "Tesisimizden hizmet alan misafirlerimiz genelde hijyenimizden bahsediyor. Memnun kalıyorlar ve temizlik konusunda övgüler alıyoruz.  Kaliteli hizmet aldıklarını söylüyorlar. Ayrıca yazın gelen yabancı misafirlerimiz açık havuzumuzu çok beğeniyorlar. Bahçemizde spor yapabiliyorlar. Çim alanda ayakkabısını çıkararak vücudundaki negatif elektriği de orada atabiliyorlar. Güneşlenebiliyorlar. Aslında bir tatil havası yaşıyorlar. Vitamin barımız var. Hafta sonları ekstra olarak barbekü, hamburger, köfte vs. yapıyoruz. Açık büfe gibi oluyor. Burası ciddi bir potansiyel. Misafirlerimiz tatile gitmeye gerek kalmadan burada çok rahat bir şekilde aileleriyle beraber nezih bir ortamda vakit geçiriyorlar. Özellikle hafta sonları stres atılabilecek güzide bir yerimiz var. Konya'da tek bir yer. Böyle bir imkan başka tesislerde yok ve herkesi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

synergym-4.jpg

'SPORU DÜZENLİ YAPMAK GEREKİR'

Spor yaparken en önemli hususun düzen olduğunu kaydeden Serkan Aydoğan, "Genelde gelen misafirlerimizden sık sık şu tarz soruları duyuyoruz. Bir ayda kaç kilo verebilirim, ne kadar sürede vücut geliştirebilirim diyorlar. Bu bir yaşam tarzıdır. Spor veya buradaki fiziksel aktiviteleri hayatımızın her noktasında bulundurmamız gerekiyor. Haftada en az 3 gün spor yapmamız gerekiyor ve bunu 1 yıl olarak düşünmemiz lazım. Vücudumuzun bize vereceği reaksiyona bağlı olarak değişimler görülebilir. 5 yılda alınan kilo 1 ayda verilemez. Böyle afaki yorumlar doğru değildir. O yüzden sporu bir yaşam tarzı haline getirip düzenli çalışmalar yapmak gerekiyor. Bizler sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman kısa hedefler koymuyoruz. Her zaman onların amacına, hedefine yönelik programlar hazırlıyoruz ve bunu da zamana yayarak kişinin spor alışkanlığı edinmesini sağlıyoruz" dedi.

synergym-5.jpg

'SPOR İLE BESLENME UYUMLU OLMALI'

Spor yapan kişilerin beslenmelerine de özellikle dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Serkan Aydoğan, "Spor, 40 yaşından sonra daha da önem kazanıyor. Gençken vücudumuz bir şekilde kendini yeniliyor fakat 40 yaşından sonra artık bağışıklık sistemimiz zayıflıyor, metabolizmamız yavaşlıyor. Bunu hızlandırmak için de egzersizi düzenli yapmamız gerekiyor. Aynı zamanda beslenmemize de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu olmadan fiziksel aktivite tek başına yeterli değildir. Ona da dikkat etmeliyiz. Herkesin haftada 3 gün bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Günümüz şartlarında konforumuzdan kaynaklı, her yere aracımızla gidiyoruz, ofis ortamımızda çalışıyoruz. Hareket alanımız kısaldı. Bu doğrultuda spor salonları önemli bir imkandır" şeklinde konuştu.

synergym-spor9.jpg

KİŞİYE ÖZEL PROGRAMLAR HAZIRLANIYOR

Tüm misafirlere, kendilerine özel programlar hazırladıklarını belirten Serkan Aydoğan, "Synergym'e geldiğiniz zaman burada tanitamızda vücut yağ analiziniz yapılmaktadır. Ezbere hiçbir program hazırlamıyoruz. Yağ analizi yapıldıktan sonra kişinin herhangi bir rahatsızlığı var mı onu soruyoruz. Bunu da belirledikten sonra kişinin amacına yönelik programlar hazırlayıp, bunu profesyonel eğitmenler eşliğinde gösteriyoruz.Bünyemizde de 7 tane de eğitmenimiz bulunuyor. Tüm misafirlerimize danışmanlık yapıyor ve yönlendiriyorlar. Yüzmede ise birebir eğitimler yapıyoruz. 3 yaşından 80 yaşına kadar özel yüzme dersleri alabiliyorsunuz. Burada eğitmenlerimizin profesyonel olması ve eğitimleri birebir yapmamız en önemli etkendir. 8-10 saat gibi zaman diliminde yüzmeyi tam anlamıyla öğretebiliyoruz" dedi.

synergym-13.jpg

'PANDEMİDE SPORA VERİLEN ÖNEM ARTTI'

Koronavirüs salgınının etkisini arttırdığı süreçte insanların spora daha çok yöneldiğini dile getiren Serkan Aydoğan, "Pandemi süreci bizim için ekonomik olarak çok ağır geçti. İnsanlar toplu alana girmekten kaçında ama bazı üyelerimiz de bağışıklık sistemini güçlü tutmayı düşündü. Bu doğrultuda da spora devam etti. Çok şükür ki ilk çıktığı günden bu yana Synergym ailesi olarak burada herhangi bir vakayla karşılaşmadık. Metabolizmamızı diri tutarak çalışmaya devam ettik. Tabi pandemi süreci bizim için ciddi bir üye kaybına da sebep oldu. Tabi ki şu süreçte pandeminin etkileri kaybolduğu için tekrar eski günlere dönmeye başladık. Pandeminin getirdiği bilinç insanların spora daha fazla yönelmesine sebep oldu. Bunu da artı yön olarak söyleyebiliriz. İnsanlar kendilerine daha çok önem vermeye başladı. Psikolojik olarak da spor yapanlar salgılanan hormon neticesinde daha da mutlu olmaya başladı" ifadelerini kullandı.

synergym-8.jpg

YENİ YILDA YENİ PROJELER MÜJDESİ

Yeni yıl içinde yeni projeler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Serkan Aydoğan, "2022'den gerçekten umutluyuz. İnsanlar bilinçlendi. Konya şubemizde de şube içi yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bayanlar bölümümüzü tamamen yeniledik. Şimdi Ramazan ayında tekrar bir fizibilite çalışması yaparak karma bölümümüzü de yenilemeyi planlıyoruz. Ayrıca farklı projelerimiz de var. Bu projeleri de inşallah en yakın sürede hayata geçireceğiz. Şu anda Anadolu'da çok kapsamlı ilerliyoruz ama Türkiye'nin bir numarası olmak için de şubeleşmeye devam edeceğiz. Belki bir marka daha oluşturabiliriz. Onun sürprizini de yakın zamanda verebiliriz. Synergym'in yanında bir de SynergymGo olarak küçük alt markalar oluşturarak da spor sektöründe büyümeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

synergym-7.jpg

synergym-6.jpg

synergym-14.jpg

synergym-10.jpg

 

synergym-11.jpg

synergym-12.jpg