Srbija: Zaposlenje za još 100 mladih lekara i 250 medicinskih sestara

Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanosti u Palati Srbije poručio da je zdravstvo jedan od četiri stuba države, zbog čega je posebno važno da ima sve više mladih koji "žele da menjaju Srbiju i jačaju naš zdravstveni sistem"
Srbija: Zaposlenje za još 100 mladih lekara i 250 medicinskih sestara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ugovore o zaposlenju za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 medicinskih sestara i tehničara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vučić je na svečanosti u Palati Srbije poručio da je zdravstvo jedan od četiri stuba države, zbog čega je posebno važno da ima sve više mladih koji "žele da menjaju Srbiju i jačaju naš zdravstveni sistem".

Ukazao je na to da je pre samo šest godina iz Srbije odlazilo osam puta više lekara, medicinskih sestara i tehničara nego pre godinu dana, i ta razlika je, čak i ako se kaže da je to delom zbog pandemije koronavirusa, delom zbog rata u Ukrajini, svakako ogromna, dodavši da ima i onih koji se vraćaju.

Vučić je rekao da to "sve govori o tome da smo uredili javne finansije i da imamo više novca, najavivši da će do kraja godine biti povećane ne više tako male plate u zdravstvu".

Izrazio je zadovoljstvo zbog rasta zarada medicinskih sestara i tehničara, ali i lekara, jer “ćemo tako najveći deo njih moći da sačuvamo".

"Ovo je svojevrsno priznanje za vaš trud i rad, koje ste zaslužili, ali i dodatna obaveza da uvek budete odgovorni na svakom mestu. Molim vas da budete takvi, i posvećeni poslu", poručio je predsednik Srbije Vučić budućim zdravstvenim radnicima.