Su baskını, çatı uçması, toz rüzgarı, ulaşımda aksama… Konya'ya yağış uyarısı

Merkez Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Konya’da Cumartesi günü sağanak yağışı uyarısı yaparak, “Yağışların genellikle yağmur, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.
Su baskını, çatı uçması, toz rüzgarı, ulaşımda aksama… Konya'ya yağış uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde için yapılan uyarıda şunlar yer aldı, “

Ülkemiz Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor! Lodos Fırtınasına Dikkat! Ülkemizin 11.03.2023 Cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Cumartesi günü bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinde başlayacak olan yağışların Pazar ve Pazartesi günleri bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın; Cumartesi günü bölge genelinde güney yönlerden (Lodos) kuvvetli, fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, Pazar günü; bölgenin güney ve doğusunda yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Güney yönlerden beklenen fırtına nedeniyle oluşabilecek toz savrulması ile birlikte görüş mesafesinde azalma ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Cumartesi günü bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor. Kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı meteorolojik tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı 11.03.2023 00:00 - 14.03.2023 18:00

Oluşması Muhtemel Riskler Su Baskını – Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi – Toz savrulması Alınabilecek

Etiketler :