Sudan: Turska humanitarna organizacija IHH priredila iftar za djecu bez roditelja

Predstavnik IHH-a u Sudanu Bilal Bahci kazao je za AA da i ovog ramazana, mjeseca posta muslimana, nastavljaju svoje ramazanske aktivnosti u Sudanu kao i prethodnih godina
Sudan: Turska humanitarna organizacija IHH priredila iftar za djecu bez roditelja

Turska humanitarna organizacija IHH organizovala je iftarski program za nekoliko stotina osoba u Centru za djecu bez roditeljskog staranja u Sudanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnik IHH-a u Sudanu Bilal Bahci kazao je za AA da i ovog ramazana, mjeseca posta muslimana, nastavljaju svoje ramazanske aktivnosti u Sudanu kao i prethodnih godina.

Istakao je da su podijelili pakete s hranom za 200 hraniteljskih porodica u četvrti Kalakla, južno od prijestolnice Kartuma.

"Potom smo u Centru za djecu bez roditeljskog staranja osigurali iftar za 300 osoba. Sljedećih dana pokušat ćemo dostaviti iftare i do udaljenijih sela. Osim u Kartumu, podijelit ćemo pakete s hranom za oko 400 porodica i u drugim mjestima. Također ćemo organizovati iftar i za studente na Internacionalnom univerzitetu u Africi", kazao je Bahci.

Direktor Centra za djecu bez roditeljskog staranja Siham Muhammed istakao je da Turska humanitarna organizacija IHH od 1993. godine pomaže njihovoj ustanovi kako bi bar donekle osigurali bolje uvjete za život djece o kojoj se brinu.

Naglasio je da im pomoć i podrška IHH-a mnogo znači u njihovom radu.