SÜ’de istihdama yönelik iş birliği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ arasında kurumsal eğitim iş birliğine yönelik imzalanan protokol kapsamında, SÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı mezunu en az 25 kişiye yarı veya tam zamanlı iş imkânı sunulacak.
SÜ’de istihdama yönelik iş birliği

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ arasında kurumsal eğitim iş birliğine yönelik imzalanan protokol kapsamında, SÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı mezunu en az 25 kişiye yarı veya tam zamanlı iş imkânı sunulacak. İş birliği protokolü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Haktan Saran tarafından çevrim içi olarak imzalandı. Protokol çerçevesinde; Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ tarafından verilecek ‘Çağrı Merkezi Okulu Eğitim Programı’nda başarı sağlayan SÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı mezunlarının iş istihdamında öncelikle değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, 2021 yılında mezun olacak bireylerden itibaren her yıl en az 25 mezunun işe alım şartlarını sağlaması koşuluyla yarı veya tam zamanlı olarak istihdam edilmesi hedefleniyor.

 

 

‘İMZALADIĞIMIZ PROTOKOLLER ÖĞRENCİLERİMİZİ MOTİVE EDİYOR’

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri AŞ ile protokol imzalamaktan onur duyduklarını söyledi. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin motivasyona ihtiyacının olduğunu ifade eden Aksoy, “İş insanları ve iş dünyasıyla imzaladığımız protokoller de öğrencilerimizi apayrı motive ediyor. Üniversite olarak kurumsallık anlamında devletin resmî statüsünü, resmî prosedürlerini, şeffaflığını uygulayan mekanizmanın yanı sıra özel sektörün de hızlı hareketliliğini elde etmiş bir mekanizma hâline gelmesini istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz. Sahadan geliyorsunuz ve bizlere, öğrencilerimize çok şey katacağınız inancındayız. Dijitalleşme ve dijital dünya, çağrı merkezlerinin önemini artırdı. Dünyada birçok üs artık bu anlamda istihdam oluşturmaya başladı. Bunun da farkındayız. Protokolümüzün hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.