Sultangazi Huzurevi'ndeki yangına yönelik idari soruşturma

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca İstanbul Sultangazi Huzurevi'nde çıkan yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldı- Huzurevindeki yaşlıların, geçici süreli konaklayacakları Bakanlığa bağlı 8 huzurevine nakil işlemleri de yapılıyor
Sultangazi Huzurevi'ndeki yangına yönelik idari soruşturma

ANKARA (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Sultangazi Huzurevi'nde çıkan yangınla ilgili idari soruşturmanın başlatıldığını bildirerek, huzurevi sakinlerinin tüm ihtiyaçlarının giderileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün öğle saatlerinde, İstanbul Sultangazi Huzurevi'nde binanın dış cephesinde meydana gelen yangının itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda kısa sürede söndürüldüğü kaydedildi.

Huzurevindeki 86 yaşlının dumandan etkilenmeden tahliye edildiği ve binada kimsenin kalmadığı aktarılan açıklamada, "Yaşlılarımızın, geçici süreli konaklayacakları, Bakanlığımıza bağlı 8 huzurevine nakil işlemi başlamıştır. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak araştırmalar devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk da tüm ihtiyaçlarının giderileceğini aktararak, uzurevi sakinlerinin binadaki hasarın giderilmesinin ardından Sultangazi Huzurevi'ne nakledileceğini belirtti.

Konuyu yakından takip ettiğini ifade eden Selçuk, huzurevi sakinlerinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve konuyla ilgili idari soruşturmanın başlatıldığını ifade ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: