Süper Lig'de 7 gollü maç! Gülen taraf Kayserispor

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Mondihome Kayserispor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 yendi. Recep Uçar yönetimindeki sarı-kırmızılılar, bu sonuçla ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti.
Süper Lig'de 7 gollü maç! Gülen taraf Kayserispor

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki karşılaşmada hakem Çağdaş Altay düdük çaldı. Kayserispor, konuk olduğu Kasımpaşa'yı 4-3'lük skorla geçti.

Kayseri ekibinin galibiyet golleri; 12'de Ali Karimi, 27'de kendi kalesine Sadık Çiftpınar, 44'te Boa Morte ile 47'de Mame Thiam'dan geldi.

Kasımpaşa'nın sayılarını ise 36'da Mamadou Fall, 50'de Nuno da Costa ile 74'te penaltıdan Aytaç Kara kaydetti.

Bu sonuçla; ligde üst üste 4. galibiyetini elde eden Kayserispor puanını 22'ye yükseltti. Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Yasin Özcan'ın sol kanattan yerden pasında Hajradinovic, ceza yayı üzerinde kontrol ettiği topu sağındaki Ben Ouanes'e aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası sağ çaprazından çıkardığı şutta kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı kornere çeldi.

12. dakikada Mondihome Kayserispor öne geçti. Cardoso'nun soldan kullandığı kornerde Ali Karimi'nin altıpas çizgisi üzerinden yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

18. dakikada Yasin Özcan'ın sol çaprazdan yerden ortasına Aytaç Kara'nın ceza yayı üzerinden bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Bilal, topu iki hamlede kontrol etti.

27. dakikada konuk takım farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta Boa Morte'nin sağdan ortasında Sadık Çiftpınar'ın ceza sahası içinde yaptığı ters vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2.

36. dakikada Kasımpaşa golü buldu. Aytaç Kara'nın soldan kullandığı kornerde arka direkte Gökhan Gül topu kafayla indirdi. Gökhan Sazdağı'nın uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağı önünde bulan Fall, ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşta topu filelere gönderdi: 1-2.

44. dakikada Kayserispor üçüncü kez fileleri havalandırdı. Ceza sahası içinde Hajradinovic'in hatası sonucunda araya giren ve topu kapan Boa Morte, altıpasın sağından yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3.

45+4. dakikada Cardoso'nun uzak mesafeden çıkardığı sert şutta top üst direkten döndü.

Kayserispor, soyunma odasına 3-1 üstün gitti.

İkinci yarı

Bu sonuçla üst üste 4. galibiyetini alan Kayserispor, puanını 22'ye çıkardı. Bu sezon 4. yenilgisini yaşayan Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı.

Karşılaşma, Süper Lig'de bu sezon şu ana kadar en çok golün atıldığı müsabaka olarak kayıtlara geçti.

47. dakikada Mondihome Kayserispor farkı 3'e çıkardı. Sağ kanatta Ngoy'u çalımladıktan sonra son çizgiye inen Gökhan Sazdağı, meşin yuvarlağı Thiam ile buluşturdu. Bu oyuncunun penaltı noktasının sağından çıkardığı şutta top ağlara gitti: 1-4.

50. dakikada Kasımpaşa ikinci golünü kaydetti. Hajradinovic'in ceza sahası dışından sağ çaprazdan ortasında, Nuno Da Costa'nın altıpasın içinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-4.

72. dakikada Kasımpaşa, yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Jeanvier ile girdiği ikili mücadelede Fall yerde kaldı. VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen hakem Çağdaş Altay, penaltı noktasını gösterdi. 74'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Aytaç Kara, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-4.

Kalan dakikalarda Kasımpaşa'nın beraberliği yakalama çabaları yeterli olmadı ve Mondihome Kayserispor karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı.

kasimpasa-mondihome-kayserispor.jpg

TEKNİK DİREKTÖR GÖRÜŞLERİ

Kayserispor'da teknik direktör Recep Uçar, üst üste 4. galibiyetlerini aldıkları için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Recep Uçar: Bu, bizi inanılmaz mutlu ediyor

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Uçar, "Son 4 maçımızı kazanmanın inanılmaz mutluluğunu yaşamaktayım. Bize bu gururu yaşatan oyuncularımı tebrik ediyorum. Bazı ilkleri barındıran bir galibiyet aldık. Şubat 2017'den sonra üst üste 4 galibiyet alınan bir sezon. Bu, bizi inanılmaz mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'nın ligin ofansif yönü en güçlü takımlarından biri olduğunu belirten Recep Uçar, "Maça iyi başladık. İlk yarıyı 3-1 önde tamamladık. İkinci yarıda da amacımız önde kalmaktı. Jeanvier'yi oyuna alarak ortaları daha iyi savunmayı düşündük. 60. dakikaya kadar skoru 4-1 götürebilsek daha farklı bir maç izletebilecektik. Skorun 4-3'e gelmesi son bölümü zora soktu. İnanılmaz güzel bir galibiyet aldık. Bu, bizi sıralamada çok iyi yerlere getiren değerli bir 3 puan. Taraftarlarımıza armağan olsun. Daha güzel günlere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Kemal Özdeş:"Puan kazanamadığımız için üzgünüm"

Kasımpaşa'da teknik direktör Kemal Özdeş, sahadan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdeş, "Puan kazanamadığımız için üzgünüm. Kayserispor, hak ederek 3 puanı aldı. Maçın ilk bölümünde daha doğru oynadık. En önemli fırsatı oyunun başında yakaladık ama değerlendiremedik. Oyun kontrolü bizdeyken ilk golü yedik." ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda kenarlardan giderek sonuç almaya çalıştıklarını aktaran Kemal Özdeş, "Ancak devrenin başında yediğimiz golle 4-1 geriye düştük. Oyuncularım buna karşılık verdiler. Son düdüğe kadar skoru 4-4 yapacak çabayı gösterdiler. Verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularımı kutluyorum. İki haftadır kaybediyoruz. Kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :