Suriye Türkmenleri PYD, IŞİD ve Esed'in kıskacında
Suriye Türkmen Kitlesi Üyesi Çildir, Suriye'deki Türkmenlerin PYD, IŞİD ve Esed rejiminin kıskacında olduklarını söyledi.
Suriye Türkmen Kitlesi Üyesi Mahmut Çildir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Türkmenlerinin, "Türk" kimliği nedeniyleEsed rejimleri tarafından yıllardır mimlendiğini belirtti.
Her zaman ülkenin toprak bütünlüğün savunduklarını belirten Çildir, devrim süresince muhalefetle birlikte hareket ettiklerini ifade etti.
Türkmenlerin, iç savaşın başlamasıyla Esed'in hedefine maruz kaldığını ifade eden Çildir, şöyle konuştu:
'' Suriye Türkmenleri; Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD), Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Esed'in kıskacında. Türkmen köyleri Esed'den sonra IŞİD'in de hedefinde. Geçtiğimiz günlerde Halep kentinin Çobanbey kasabasıIŞİD tarafından işgal edildi. Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesi hem Esed hem de IŞİD'in tehdidi altında. Türkmenler, Rakka'da bir yıla yakın süredir önce Esed rejimi, sonra PYD ile şimdi de IŞİD ile savaşıyor. Bu bölgelerde bulunan Türkmenler göçe zorlanıyor veya öldürülüyor.''
Şam'ın Hacerul Esvet bölgesindeki Türkmenlerin aylardır Esed kuşatması altında yaşadığını anlatan Çildir, orada yaşayan insanların açlıktan öldüğünü, Humus'ta da Esed güçleri ile Hizbullah'ın son zamanlarda Türkmenlere yönelik katliamlarını arttırdığını belirtti.
Türkmenlerin Suriye'nin birçok bölgesinde savunmasız ve çaresiz olduğunun altını çizen Çildir, ''Türkiye hükumeti ve halkı bu konuda bize insani yardımlarını esirgemiyor. Türkmenler, bu yardımlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ancak PYD, IŞİD ve Esed'in kıskacında olan Türkmen bölgeleri dağılıyor, dağıtılıyor. Selçuklu ve Osmanlı mirası olan Suriye Türkmenlerinin yok olmaması için acil desteğe ihtiyacımız var'' diye konuştu.
Bakmadan Geçme
İnşaatta can pazarı: İş makinesi ile duvar arasında sıkışan işçi öldü
Konya'daki firmadan dev iş birliği
Konya'daki şehit polis davasında tır şoförü konuştu
Başından vurulan genç hayatını kaybetti
Konya'da polisin dikkati kaçakçılığı önledi! Valizinden silah fabrikası çıktı
Konya için yağış tahminleri güncellendi