Sürücüsü araç dışındayken 200 metre sürüklenen kamyonet beton saksıya çarparak durabildi

Diğer sürücülerin dikkati sayesinde kimsenin yaralanmadığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Sürücüsü araç dışındayken 200 metre sürüklenen kamyonet beton saksıya çarparak durabildi

RİZE (AA) - Rize'de sürücüsü araç dışındayken rampa yolda kaymaya başlayan kamyonet, 200 metre sürüklendikten sonra beton saksıya çarparak durabildi.

Piriçelebi Mahallesi Armutlu Sokak'ta, 53 AD 648 plakalı kamyonetin sürücüsü, yola park etmiş hafif ticari araç yüzünden ilerleyemedi.

El frenini yarım çekerek aracından inen kimliği öğrenilemeyen sürücü, diğer aracın sahibini aramaya başladı.

Bu sırada rampa yolda kaymaya başlayan kamyonet, hafif ticari araca çarptı. Aynı sokaktaki durakta bulunan 2 taksinin şoförü, kamyoneti fark edip araçlarıyla uzaklaşarak son anda kurtuldu.

Kayarak Atatürk Caddesi'ni geçen ve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na giren kamyonet, alandaki beton saksıya çarparak durabildi.

Trafikteki diğer araç sürücülerinin de durumunu fark edip durması sayesinde olayda yaralanan olmadı.

Öte yandan kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Aracına binip olay yerinden uzaklaşarak kazaya karışmaktan kurtulan taksi şoförü Ahmet Özçelik, AA muhabirine, her an her şeyin yaşanabileceği garip bir kaza atlattıklarını söyledi.

Kamyonetin sürücüsünün, sokaktan geçmek için park halindeki araç sahibini aradığını belirten Özçelik, "El frenini iyi çekememiş sanırım. Önce park halindeki araca çarptı. Sonra bizleri sıyırdı. Allah'tan kimseye vurmadı. Bir bayanı çocuğu ile birlikte az kalsın eziyordu. Allah kurtardı bizi." dedi.

Hüseyin Topçu ise şans eseri kimsenin yaralanmadığını ifade ederek, "Bizim taksilerin de birçoğu işe çıkmıştı. Şoför park halindeki aracın sürücüsünü ararken üsten aşağı araba yönlendi. Duraktaki arkadaşlar uyanıp arabaları kaçırdı. Araba karşı meydanda saksıya vurarak durdu." diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :