Suudi Arabistan'dan Doğu Akdeniz çıkışı! Açıkça desteklediler

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Christodoulides ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki gerilimde Kıbrıs Rum kesimine tam destek teklifinde bulundu.
Suudi Arabistan'dan Doğu Akdeniz çıkışı! Açıkça desteklediler

Suudi Arabistan Kralı Selman, Pazar günü Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'i kabul etti. Görüşmede iki ülke arası ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular da tartışıldı.

Christodoulides, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan ile bir araya geldi. Politis gazetesi, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki istikrarlı sürecin teyit edildiğini yazdı.

TAM DESTEK TEKLİFİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, "Suudi Arabistan, Doğu Akdeniz bölgesindeki mevcut gelişmeleri büyük ilgi ile takip ediyor, güvenlik ve istikrar konusundaki endişesini gösteriyor ve Kıbrıs'ın toprakları üzerindeki egemenliğine tam desteğini vurguluyor." diyerek Rum kesimine destek verdi.

Rumlara tam destek teklifini sunan Faysal, Suudi Arabistan, tüm tarafları, anlaşmazlıkları çözmek, gerilimden kaçınmak, uluslararası hukuk kurallarına uymak ve devletlerin içişlerine müdahale etmemek için Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya çağırdığını söyledi.

HABER 7