Švedska: Cavusoglu se sastao s Borrellom i Makeijem

S visokim predstavnikom EU Josepom Borrellom u Stockholmu smo razgovarali o pitanjima koja se tiču vanjske politike, a riječ je o Afganistanu, Libiji, Ukrajini i Kipru, objavio je turski ministar Mevlut Cavusoglu
Švedska: Cavusoglu se sastao s Borrellom i Makeijem

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusgolu u Švedskoj se sastao s visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom te ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeijem, javlja Anadolu Agency (AA).

Cavusoglu je na Twitteru podijelio informacije o sastancima u Stockholmu, u koji je otputovao kako bi prisustvovao 28. sastanku Vijeća ministara OSCE-a.

“Na prvom sastanku u Stockholmu s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeijem razgovarali smo o našim odnosima, dešavanjima u regionu i nepravilnim migracijama”, napisao je Cavusoglu.

U odvojenom tweetu pisao je o sastanku s Borrellom.

”S visokim predstavnikom EU Josepom Borrellom u Stockholmu smo razgovarali o pitanjima koja se tiču vanjske politike, a riječ je o Afganistanu, Libiji, Ukrajini i Kipru“, napisao je Cavusoglu.