1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Szijjarto predao mađarsku pomoć BiH za borbu protiv koronavirusa
Szijjarto predao mađarsku pomoć BiH za borbu protiv koronavirusa

Szijjarto predao mađarsku pomoć BiH za borbu protiv koronavirusa

Mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine nakon sastanka s Turković predao 200.000 zaštitnih maski i 10.000 zaštitnih odijela

A+A-

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, danas se u Sarajevu sastala s Peterom Szijjartom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske.

Povod Szijjartove posjete Bosni i Hercegovini bila je isporuka mađarske pomoći za borbu protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o donaciji 200.000 zaštitnih maski i 10.000 zaštitnih odijela, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Uručenju donacije je prethodio sastanak Turković i Szijjarta te susret zvaničnih delegacija dva ministarstava vanjskih poslova.

Ceremonija uručenja mađarske donacije za borbu protiv koronavirusa BiH održana je nakon sastanka delegacija ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila "globalnu pandemiju".

Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 137.600 ljudi, a potvrđeno je preko 2.070.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Johns Hopkins". Do sada se oporavilo više od 515.000 ljudi.

HABERE YORUM KAT