Tahir Büyükkörükçü Anadolu İHL’den YKS'de göz kamaştıran başarı

Muhammed Selman Güçlü, Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinden 2020 yılında mezun oldu ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.
Tahir Büyükkörükçü Anadolu İHL’den YKS'de göz kamaştıran başarı

Muhammed Selman Güçlü, Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinden 2020 yılında mezun oldu ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.

2021 yılında tekrar girdiği sınavda Arapça dil sınavından 500 tam puan alarak dil alanındaki Türkiye şampiyonu 5 kişiden biri oldu.

Muhammed Selman Güçlü aynı zamanda okuduğu okula ismi verilen Tahir Büyükkörükçü hocaefendinin de akrabası.

Öğrencinin başarısını görenler; "dedesine layık torun" diyerek takdirlerini ifade ettiler.

whatsapp-image-2021-07-28-at-16-20-03.jpeg

Cerrahpaşa Tıp fakültesini de Sayısal alanda Türkiye 901.si olarak kazanan Muhammed Selman Güçlü’nün hiç bir dershane ve özel ders almadan elde ettiği başarısı ile imam Hatip Liselerine olan güveni boşa çıkarmadığı kaydedildi. Güçlü, 9.sınıfta başladığı hafızlık eğitimini de lisede iken tamamlayarak hafızlık belgesini de elde etmişti.

Bazı çevrelerin meslek derslerinin başarıyı olumsuz etkileyeceği şeklindeki olumsuz yargıları da boşa çıkarmış oldu.

Dil alanında Türkiye şampiyonu olurken aynı zamanda Türkiye'nin en prestijli Tıp fakülteleri arasında yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanan Muhammed Selman Güçlü hafızlığını da lise eğitimi esnasında tamamladı.

Meram’da 2014 yılında açılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü kez mezun verirken, başarı çıtasını da yükselterek dikkatleri üzerine çekiyor. LGS sonuçlarına göre %16’lık taban puanıyla aldığı öğrenciler içerisinden Türkiye derecesi yapan öğrenciler okulun kalitesini de ortaya koyuyor.  LGS de aldığı %16 taban puanına rağmen %3 , %4 lük dilimle öğrenci alan okullarla başarıları kıyaslanıyor.

Okulun kendi imkanları ile yetiştirdiği öğrenciler,  dershane veya özel ders desteği almadan bu başarıları elde etmesi yanında İmam Hatip Meslek derslerinden de taviz vermeden milli, manevi değerleri öğrencilerine vermeleri de veliler tarafından takdirle karşılanıyor.

Okulu yakından tanıyan eğitim çevreleri, kısıtlı imkanlara ve başlangıçta LGS derecesi çok yüksek olmayan öğrencilerle yürütülen eğitim faaliyetindeki başarıda en büyük payın özverili öğretmenler,  disiplinli öğrenciler ve ilgili velilere ait olduğunu belirtiyor. Bazen okulun başarısının Fen Liseleri veya yüzdelik dilimleri çok yüksek olan okullarla karşılaştırılmasını da manidar bulan öğrenci velileri okuldaki eğitim kadrosundan övgü ile bahsediyorlar.

whatsapp-image-2021-07-28-at-16-21-12.jpeg

Fen ve Anadolu liseleri ile karşılaştırmanın okulun verdiği mezunların kalitesini göstermesi açısından sevindirici bulan öğrenciler şu hususa da dikkat çekiyor. Bu okula girerken yaklaşık %16 taban puanıyla öğrenci aldı. Aynı dönemde  %2 lik %3 lük dilimle öğrenci alan bazı okullarla Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinin kıyaslanması hatta zaman zaman onlardan daha başarılı olması beklenmesi dikkat çekti.

Bu yıl Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi en düşük %14.27 dilim ile öğrenci aldı. Toplam 120 öğrenci alan okul bir yıl Arapça Hazırlık sınıfından sonra Fen ve Sosyal Bilimler programı ile eğitim öğretimini sürdürecek.img-20210728-wa0105.jpg