Tahir Büyükkörükçü İHL öğrencileri 6. Kez yurtdışına gidiyor

Konya’nın ilk ve tek Arapça hazırlıklı Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi olan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi iki yıl aradan sonra tekrar öğrencilerini Ürdün'e dil eğitimi için gönderiyor. 
Tahir Büyükkörükçü İHL öğrencileri 6. Kez yurtdışına gidiyor

Konya’nın ilk ve tek Arapça hazırlıklı Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi olan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi iki yıl aradan sonra tekrar öğrencilerini Ürdün'e dil eğitimi için gönderiyor. 

Öğrencileri uğurlama törenine Ak Parti Milletvekili Ahmet Sorgun, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul müdürü Mehmet Avcı öğrenci velileri ve yakınları katıldı.
Programda açılış konuşması yapan okul müdürü Mehmet Avcı; “Tahir Büyükkörükçü İHL olarak bu yıl 6. Kez öğrencilerimizi yurt dışına dil eğitimine gönderiyoruz. Okulumuzun örnek projelerinden biri yurt dışı eğitim planlamamızdır. Konya’nın dil eğitiminde en etkin okulu olmanın sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizi hem dil hem mesleki açıdan iyi bir noktaya taşımak için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde bize destek bütün kuruluşlara teşekkür ederim.” Dedi.
2014 Yılında Meram ilçesinde proje okulu olarak açılan okul, açıldığı ilk seneden itibaren düzenli olarak ana dili Arapça olan bir ülkede Karakter ve Dil Eğitimi kampı düzenliyor. En az altı hafta süren eğitim sürecinde öğrenciler okulda öğrendikleri dil becerilerini gerçek hayatta kullanma ve geliştirme imkanı buluyor.
Okul yönetimi ve kadrosunun en çok önem verdiği konular içinde; şahsiyet eğitimi, dil eğitimi, akademik başarı ve temel dini bilgilerin en uygun şekilde ve disiplin içinde verilmesi olarak göze çarpıyor. 
Tahir Büyükkörükçü AİHL Arapça ve İngilizce dil eğitimindeki göz kamaştıran başarısı yanında, akademik - teknolojik, mesleki dersler, hafızlık, sportif, sosyal projeler vb de başarıları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Henüz üç dönem mezun vermesine rağmen YKS - YDT Türkiye birinciliği yanında Eşit Ağırlık, Sayısal ve Sözel alandaki Türkiye dereceleri, YDS alanındaki lise düzeyinde benzersiz başarıları, Teknofestteki Türkiye dereceleri, mesleki alandaki dereceleri ile de ön plana çıkmış durumda. 
En son LGS yerleştirmelerinde %14 seviyelerinde taban puana rağmen bir çok köklü liselerle kıyaslanan okulun başarısının temelinde idari ve eğitim kadrosunun seçkin kişilerden oluşması ve uyum içinde çalışması yatıyor. Öğrencilerin YKS başarısında da okulun açtığı DYK  kursları yeterli geldiği için veliler dershane yerine okulun kendi bünyesindeki kursları tercih ediyorlar.
İlk dört yıl Sudan - Hartum da karakter ve  dil eğitimi kampını gerçekleştiren okul, 2019 dan itibaren Ürdün'ün başkenti Amnan'da çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl da 53 öğrencisi ile 19 Mayıs - 01 Temmuz arasında 42 günlük kamp yapacak olan öğrencilere Müdür Yardımcısı ve Arapça koordinatörü Salih Uysal ve Arapça öğretmeni Mustafa Güneş eşlik edecek.
Haftanın beş günü öğleye kadar dil enstitüsünde okuma - yazma - anlama - konuşma etkinliklerinin yer aldığı bir program uygulanacak. Öğleden sonra da her beş öğrenciye bir rehber öğretmen eşliğinde sahada - meydan dersleri- yapılacak. Öğrenciler bizzat hayatın bir çok alanında - çarşı, cami, üniversite, lokanta,, sağlık merkezleri, müzeler, tarihi alanlar, okullar vb - dil becerilerini rehber öğretmenler gözetiminde fasih bir dil ile yapacaklar. Bunun yanında bir çok peygamber ve sahabi makamlarını ziyaret, önemli dini, kültürel, tarihi, turistik mekanlar ziyaret edilecek. Bir gece çölde (Vadi Ram) geceleme ve çölde gece yürüyüşü (isra) tecrübesi yaşayacak öğrenciler çölde safari ile farklı heyecanlar yaşayacak. 

whatsapp-image-2022-05-19-at-17-46-20.jpeg
Program çerçevesinde bir esnaf yanında bir gün, bir yerel aile yanında bir gün geçirme gibi farklı deneyimler yaşayacak öğrenciler yarışma, münazara, oyun ve etkinliklerle dolu dolu bir dil kampı gerçekleştirecekler.
Bu yıl Karakter ve Dil Eğitimi Kampının 6.sını gerçekleştirecek olan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl dahil olmak üzere toplamda 187 öğrenciyi yurtdışı eğitimine almış oldu.