Tahmincisinden o gün için uyarı geldi, Konya’da yılın en sıcak günü yaşanacak!

Konya’da Perşembe günü 2023 yılının en sıcak günü yaşanacak. Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, “Konya genelinde sıcaklıklar 38 ve 40 derece arasını görecek. Termometre 38 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 41-42 derece olacak.” dedi.
Tahmincisinden o gün için uyarı geldi, Konya’da yılın en sıcak günü yaşanacak!

Hava sıcaklıkları her geçen gür artıyor. Konya’daki hava sıcaklıklarını değerlendiren Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, 2023 yılının en sıcak hava derecesinin Perşembe günü görüleceğini ifade etti. Perşembe gününe kadar sıcaklıkların normal seviyede seyir edeceğini dile getiren Demir, “Bugünlerde Konya genelinde sıcaklıklar yaz değerlerinde olacak ama bunaltıcı bir hava olmayacak. Özellikle geceleri nem etkisinden yatamadığımı günler, bugün için geride kalmış olacak. Normal bir sıcaklıkta seyir edecek.” İfadelerine yer verdi.

kuttusi-demir-2.jpg

‘2023’ÜN EN SICAK GÜNÜ OLACAK’

Perşembe günü hissedilen sıcaklığın 42 dereceye kadar çıkabileceğini ifade eden Demir, “Çarşamba günü hava biraz daha ısınacak. Gün içerisinde 33-34 dereceleri bulması bekleniyor. Biraz bunaltıcı olabilir. Gecesinde de nemden dolayı bunaltıcı bir havanın etkili olmasını bekliyorum. Beklenen asıl sıcak dalga Perşembe günü yaşanacak. Konya genelinde sıcaklıklar 38 ve 40 derece arasını görecek. Bu ölçülen sıcaklık olacak ama nemin etkisiyle hissedilen sıcaklık 40’ın üzerine çıkacak. Termometre 38 dereceyi gösterirken, hissedilen 41-42 derece olabilecek. 2023’ün en sıcak gününün Perşembe günü olmasını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

resized-74e4e-897c1e67adobestock-216966521-001.jpeg

‘FERAH GEÇECEK’

Perşembe günü sonrasında, Temmuz ayı standart hava sıcaklıklarına göre daha düşük seyir edeceğini belirten Demir, “Perşembe gününden sonra, Cuma günü sıcaklıklar 7-8 derece düşme eğilimi olacak. 29-31 derecelerini görecek. Bir anda sıcaklık bu kadar düşeceği için serin olarak hissedeceğiz. Ay boyunca normal sıcaklıkların birkaç derece aşağı seyir etmesi bekleniyor. Özellikle geceleri daha ferah, bunaltmayan bir hava olacağını bize gösteriyor. Ağustos’un ilk haftası yine bir sıcak atağı gelebilir.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :